>

Snakk om å ha griseflaks, i dag ble jeg invitert på svineribbe. Og det var en utroig nydelig saftig ribbe. Så tusen takk for en nydelig god middag Arne!

Svineribbe med bare litt tilbehør ? enkelt og greit på en tursøndag!

 

4 porsjoner 

2 kg tynnribbe eller familieribbe (disse kommer nå til dags ofte ferdig rutet opp)
3 ts salt 
2 ts pepper 
ca. 2 dl vann 

3 – 4 epler

200 g svisker 

1 pakke rødkål eller surkål

Poteter og gulrøtter

 

 

Fremgangsmåte

 

Gni inn ribben med salt og pepper (om ribben ikke er rutet opp må dette gjøres først.) La den ligge kjølig i ett til to døgn.

 

Legg ribben med svoren opp i en langpanne, bygg under ribben med en asjett eller eventuelt aluminiumsfolie.

 

Ha vannet i pannen

 

Legg aluminiumsfolie over pannen

 

Sett langpannen på mitterste ribbe i steikeovnen som er forvarmet til 230 grader i 45 min.

 

På grunn av en 3 – 4 timers fjelltur ? senkes temperaturem til 75 grader og aluminiumsfolien tas bort..

 

Tilbake fra fjellet settes temperaturen til 200 grader i ca 1 time. Legg oppskjærte eplebåtene og sviskene i langpannen. Kontroller stekeprosessen med termometer.

 

Når ribben er passe stekt settes langpannen øverst i ovnen og still inn på høyeste grillinnstilling. Overvåk ribben hele tiden slik at den ikke blir brent, men passe sprø svor. Om nødvendig kan det brukes en gassbrenner til å få sprø svor.

 

Bruk sjyen i langpannen som basis for sausen. Bruk gjerne litt fløte, og smak den til med ønskede krydder.

 

 Skrell og skjæe opp epler i båter

 

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Svineribbe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *