Last Updated:

Røkt svine knok med Kålrotstappe og betasuppe i samme slengen

Categories Kjøttretter

I dag har jeg igjen gjort noe jeg ikke har gjort før 😄. Jeg kokte røykt svineknok og samtidig skar jeg opp grønnsaker til betasuppe og hadde i pannen sammen med knoken. Så når knoken var ferdig kokt så var grønnsakene også kokt, og jeg hadde to middager ferdig på en gang. Man må vist tenke litt alternativt nå som strømmen er så spinndyr.

Det finnes knoker som ikke er røykt, det synes jeg ikke er godt, så sjekk på lappen før du kjøper knoker så de er røykte.

Svineknoker legges i en panne dekket av vann og kokes i rundt 2- 2 1/2 timer alt etter hvor stor den er. Vil du bruke kraften til enten ertesuppe eller til betasuppe/lapskaus som meg, da skjærer du opp poteter, kålrot, selleri og gulerøtter(gjerne også purreløk, men det bør ikke has i før man skal varmes opp igjen, uten blir den kokt bort) og lar det koke med knoken den siste timen av kokingen.

Når knoken er ferdig kokt, så renser man bort fettet og skinne. Man spiser det man trenger av kjøttet, og blir det mer igjen så tar man det i suppen. Det er faktisk veldig mye kjøtt på en knok, så det var rikelig til begge middagene.

Kålrotstappe

1/2 kålrabi

ca. 100 g smør

Salt

Pepper

Rens og del kålrabien i biter, og kok den med vann til de er møre, det tar fra 30-45 minutter alt etter hvor tykke biter man har skjært de i. Tøm av vannet(skal du lage ertesuppe av restene, kan du bruke kokevannet i suppen) når den er myk, ha i smør, og mos kålrabien, og smak til med salt og pepper.

Server med poteter

Første middag, med opp skjært svineknok, kålrotstappe og poteter.
Her er det mange middager, så jeg skal fryse ned i porsjoner. Men dette er middag nummer to av samme maten. Sånt kan jeg like. Purreløk har jeg i når jeg varmer den på nytt, så blir ikke kokt bort. Du kan smake til med pepper og salt. Det er ikke mye som skal til.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#røykt #svineknok #kålrabistappe #enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #av #Tradisjonsmat #Helgemat #søndagsmiddag #betasuppe #lapskaus

 

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Røkt svine knok med Kålrotstappe og betasuppe i samme slengen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *