Ørret/laks, søtpotet med mango og avokadosalt og skuffende chili
Categories Fiskeretter. Det som er et mysterie for meg er hvorfor stor variasjon det er på smaken på chili. Den jeg hadde i dag smakte ikke noe som helst, så jeg pøste på, men chilismaken var der ikke. Men, men maten var nydelig okke som.
Søtpoteter er supergodt, og veldig fin farge, faktisk veldig lik farge både ørret og laks.
Bereg rundt 1/2 søtpotet per person
salt
Pepper
Søtpoteten skrelte jeg og delte i båter, hadde smør på pannen og steikte de på alle sidene, de blir overaskende fort ferdigsteikt. Skal man lage til mange så er det lettere å ha de i steikeovnen i en ildfast form med olje, salt og pepper, steik oppe i ovnen gjerne med varmluft i rundt 20 minutter på 200 grader.
Mango og avokadosalat
Til 4 personer
1 mango
1 stor eller to små avokadoer
1 pakke med vårløk
Rundt 1 chili. Så var det denne chilien da, denne gangen smakte den ikke noe, til en porsjon hadde jeg to chilier i og det smakte ikke noe. Og noen ganger er den så sterk at det nesten ryker ut ørene på en. Så her må man rett og slett bare smake seg frem selv.
1- 1 1/2 lime
Friks urter på toppen er fint, men ingen must, jeg hadde fersk persille.
Rensk og del alle ingrediensene utenom limen den deles i to. Del alt i biter og ha det i en skål, press limen over. Har du noen ferske urter kan du hakke og ha de på. Smak om du trenger mer chili og lime før servering.
Ørret/laks steikes enten i ovnen sammen med søtpotetene, eller på stekepannen, med salt og pepper på
#laks #ørret #fisk #Søtpoteter #i #ovnen #i pannen #steikt #båtpoteter #Mangosalat #med #avokado #Chili #Fisk #form #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt