Dette har jeg aldri laget før, og ideen kom da jeg satt å så i  kokeboken  jeg brukte da jeg gikk på husmorskolen. Det sier vel en del om hvor lenge det er siden. Der hadde jeg limt inn oppskrift fra et ukeblad eller noe, og jeg har på en måtte aldri helt forstått oppskriften. Men nå som verden har gått videre og vi er mer vant med forskjellige ingredienser og matretter fra andre land ble det litt enklere. Det stod tre varianter på samme rett,  da måtte jeg  google i tillegg, så dette ble min variant av Chop Suey. Og selv om den ser litt merkelig ut, så smakte den veldig godt.

Til 4 personer

500 g biff

Skjæres opp i tynne strimler.

Marinade:

2 ss soyaolje (glutenfri om man ikke tåler gluten)

3 ss olje

2 ss riseddik

1-2 hvitløkfedd

Rens og del hvitløken, og bland alt sammen og ha kjøttet i. Marinere kjøttet en time eller mer(jeg lot det stå natten over).


1 løk

2 gulerøtter

1/2 paprika

1/2 korg Sjampinjong

En skive sellerirot (Bruk gjerne stangselleri om du har)

4-5 buketter med Brokkoli

En bite squash

Litt tørket ingefær

4 dl vann

1 ts buljong/1 buljongterning

1 ts maizena

Finn frem grønnsakene, rens og del de i biter(vil du ha andre grønnsaker så bytter du ut, eller legger til og trekker i fra, det er veldig vanlig å ha vannkastanjer, babymais og bønnespirer i. Men det hadde jeg ikke. Man kan også bruke asiatisk frossen wokblanding. Kjøtte bør ha stått rundt 30 minutter på benken før man begynner å steike på kjøttet slik at det ikke er for kaldt når man begynner å steike. Steik kjøttet og grønnsakene og bland vann og maizena, og ha i buljong.  (bruker du buljongterning bør denne være løst opp). Hell blandingen over kjøtt og grønnsaker, og la det få et lett oppkok under omrøring.

Jeg hadde glassnudler til.

 

 

 

 

                                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Var ikke helt fornøyd med bildene, derfor tok jeg bilde av den kalde middagen, men da så den litt tørrere ut 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie 😊 Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

 

 

 

 

#Wok #Chop  #suey #kinesisk #middag #middagstips #oksekjøtt #biff #asiatisk #Mat #Glassnudler #Morsmiddag #glutenfri #melkefri

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Biff Chop suey

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *