Bakt potet og Bernaisesaus var veldig populært på 90 tallet og jeg bare elsket det. Det er ingen grunn til ikke å ha det på middagsbordet av og til.
Bakt potet:
Beregn en bakepotet/stor potet per person
Bakte poteter trenger lang tid i ovnen, så jeg regner mellom 1-1 ½ time, litt avhengig av hvor store potetene er. Jeg kjøper poteter i løsvekt og pakker de inn i folie selv, da ser jeg at de er friske og det blir mye billigere.
4 personer:
4 svinefileter
150-200 g bacon
1 pakke vårløk eller 1 vanlig løk
1 paprika
½ lite blomkålhode
6 sopp
Ca.2 ts salt
1 ts pepper
2 -3 ts provencekrydder
Rens og del grønnsakene og del bacon og svinefilet i biter. Ha en god og varm steikepanne og begynn å steik bacon, kjøtt, løk, blomkål, paprika og til slutt soppen. Ta litt og litt i pannen slik at den ikke blir for avkjølt. Smak til med krydder.
Bearnaisesaus
4 personer:
150 g smør
4 eggeplommer
2 ss sitronsaft/hvitvinseddik
2 ss vann
2 ts estragon (bruker en tørket estragon som har stått lenge, kan den ha mistet en del av smaken, og da kan det være at man må ha mer i)
Salt 1/2 salt
Pepper
Smelt smøret. Bland eggeplomme, sitronsaft/hvitvinseddik og vann i en glasskål og pisk det godt til det skummer lett. Lag et vannbad (en panne med vann i som er større enn skålen). Ha skålen opp i pannen og varm den opp, men vannet må ikke koke. Ha det smeltede smøret i dråpevis i eggeblandingen til å begynne med, rør godt. Så fortsetter en til en har brukt opp alt smøret. Sausen skal bli tykk, blir den ikke det, kan det være at man må ha litt mer varme på, men vannet må under ingen omstendighet koke. Ha i krydder og server ganske umiddelbart. Skulle sausen sprekke, har en i litt vann og visper godt mens det er varme i vannbadet.
Mhm..dette så godt ut altså 😊😊
Så hyggelig da 🙂
Får satse på det som lørdagsmiddag for det høres jo godt ut. Jeg spiser ikke ferdigmat uansett. Liker best lage sjøl og jeg har jo tid også.
Ferdigmat er kun i nødstilfelle ja.
Ser nydelig ut
Dette ser godt ut. Bakt potet er supert!
Ja det er veldig godt, jeg elsker poteter