God røykt blåkveite er virkelig blant mine favoritter. Det er gjerne ikke mat alle er vant med, men jeg oppfordrer deg til å prøve.
Er du vant med røykt blåkveite?
Røykt blåkveite har en del bein(de er lett å fjerne når fisken er kokt), men derfor bør man kjøpe omtrent dobbelt av de man vanligvis spiser. En vanlig porsjon med fiskefilet er mellom 150- 200 gram per. person, men røykt blåkveite ville jeg altså ha regnet mellom 300- 400 gram per. porsjon fisk.
Røykt blåkveite skal trekkes som torsk(men bruk minimalt med salt på røykt blåkveite siden den allerede er saltet), altså legges i kokende vann, som man skrur ned når den begynner å koke, den skal kun trekke.
Gulerotstuing kan lages på mange måter, nå er jeg vel en blant særingene i klassen så jeg lager den slik:
Til 4 personer:
4 gulerøtter
4 dl vann
1 terning buljong
1 klatt smør
Ca. 1 ss Maizena
Ca. 1 1/2 dl fløte/melk(laktosefri for de som trenger det) (Jeg brukte kokosmelk i dag siden jeg må unngå melkeprodukter helt for tiden),
4 vårløk som jeg hadde i på slutten av koketiden
Rensk og del gulerøttene og ha de i vannet sammen med smør og buljong og kok i omtrent 7 minutter. Ta den bort fra varmen, rør maizena ut Melk/fløte/Kokosmelk og hell i gulerotblandingen. Sett pannen på varmen igjen, og rør til blandingen har kokt opp igjen.
Smak så til om den trenger salt eller pepper.
Ellers hadde jeg kokte poteter og brokkoli til.
God mat det der da :)) Sjelden vi har røkt fisk , jeg liker det..men mannen er ikke så glad i det .. Fin kveld til deg <3
annebe: Ja du hendelse så nydelig, heldigvis klarte hun på butikken å overbevise meg om at det var dumt å ha for lite. He he men på den andre siden så spiste jeg meg skakk, og det er vel ikke bare bra heller he he.
Litt fisk må man ha av og til 🙂 Deilig
frodith: Mye fisk synes jeg 😉 Fantastisk mat.