Lameskank er bare fantastisk god mat, og enkelt å lage til.
Saus til 2-3 personer: Man må ha litt rikelig saus slik at den dekker skankene under koking.
Beregn 1 lameskank pr. person
1 boks knuste tomater
1 stor løk
1 kinahvitløk eller 2-3 fedd hvitløk
1 stykke ingefær
1/2 rød chili
ca. 100 kålrot
2 gulerøtter
1 paprika
5 dl vann
3 kjøttbuljongterninger (sjekk om den er uten gluten om du ikke tåler gluten)
ca. 1 ss spisskummen
Salt
Pepper
Brun skankene på alle sidene, rens og del løk, hvitløk og chili, og surr dette på pannen. Ha alt i en passe stor gryte, så du akkurat får alle skankene i,ha i de steikte grønnsakene, tomatene, buljong og vann og la det koke opp. Rens og finhakk ingefæren, skrell, rens og del kålrot og gulerøttene i biter og i gryten. Når dette har fått kokt en stund har man i spisskummen og salt og pepper etter smak.
Rotmos:
Laget jeg av:
Poteter
litt sellerirot
blomkål
1/2 kinahvitløk
smør
salt og pepper
Alt ble renset og delt, kokt og hadde smør i og brukte stavmikser å mosen det, smakte til med salt og pepper.
Ser utrolig godt ut dette her. Ønsker deg en glimrende kveld.
Så kjempegodt ut 🙂 Kos deg 🙂
Thomas Frydenberg: Neier pent og takker 🙂
frodith: Takk ja jeg hadde en festlig kveld, og lameskank er alltid en sikker vinner