Høsten bugner av flotte grønnsaker og når den at på til kommer på tilbud, da er det bare å kjøpe masse og fryse ned til vinteren. maten.
Masse flott purreløk, klar til prikevering 🙂
Del purreløken i to, behold gjerne stilken på, da detter den ikke fra hverandre når den skal vaskes. Det er veldig viktig å vaske purreløken godt siden den kan ha nye sand i seg, spesielt de ytre lagene.
Kutt av nederste stilken og kast det, ta også bort de som er stygt på løken, men ikke kast alt det grønne. De aller groveste kan brukes når man koker kraft, så det fryses for seg selv. Kutt opp purreløken i så store biter man ønsker, og ta med det mørke grønne også. Ha den oppskjæret løken i en plastpose.
Masse god løk som kan tas ut litt og litt etter behov. Jeg har en klips på slik at det er enkelt å ta det man trenger fra posen, og legge resten i fryseren igjen.
Man har varm panne og har de fryste løken rett i pannen.
Smart – har masse purre , har nok kjøpt litt for store mengder av de fleste norske grønnsakene nå…:)
Nå er grønnsakene på det beste, takk for rådet.
lykkebobla: Utrolig lett for når man ser de friske fine grønnsakene, tror det er sanker instinktet som våkner 🙂
Siv Svanem: Bare hyggelig, derfor jeg er her 🙂
Enkelt og greit. Alt som kan gjøres på forhånd er bra.. Liker det.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Me too :-0