Man kan vel begynne å lure på hvor stor fryser jeg har siden jeg fortsatt forsøker å spise den tom he he. Vel det er vel noe med det at jeg stadig lar meg friste til å kjøpe mat som er på tilbud osv. Salt fårekjøtt er utrolig godt og enkelt å lage middag av.
500 g salt fårekjøtt
1 løk eller bruk gjerne flere
5-6 gulerøtter
1 fennikel
1 pastinak
2 dl fløte eller alternativ fløte (jeg brukte gogreen sin havrematfløte)
Ca 2 ss maizena
Pepper
Jeg satte kjøttet til kok og lot det stå til det ble mørt, ca. 2 timer (jeg kokte det faktisk dagen før). Kjøtte var så salt at jeg måtte legge det i vann noen timer før jeg renset det. Jeg brukte en del av kraften, renset og grovhakket grønnsakene og hadde de i den kokende kraften. Jeg renset deretter kjøttet og hadde de i når grønnsakene var kokte. Så jevnet jeg maizena i fløten og hadde jevningen i panne under omrøring, så ga jeg det et oppkok og smakte til med litt pepper.
Jeg hadde kokte poteter til.
Pastinak
Fennikel
Deilig med sånn mat da :))..har bare fryser på kjøleskapet nå vi, så det er begrensa hvor mye vi kan fryse ned…men det er egentlig ganske greit.:)..før da guttene bodde hjemme hadde vi større fryser ..men bare to voksne da handler vi heller litt oftere ..men litt er kjekt å ha “på lur” i fryseren da :))
Så deilig mat:)
annebe: Det er nok veldig lurt å ha liten frys, men jeg føler meg nesten fattig om jeg ikke har noe i fryseren. Dessuten kjøper jeg gjerne hjortekjøtt eller elg om jeg får tak i, så liten frys kan jeg ikke ha 😉
spisogspar: Ja ikke sant, det er bare nydelig 🙂
Det er lurt å ha litt i fryseren, og så passe på å legge det nyinnkjøpte nederst, eller bakerst – sånn at maten i bunnen ikke blir alt for gammel. Dette så godt ut, og det gjelder bare å planlegge litt (ikke ta opp kjøttet etter jobben for å bruke det en time senere liksom). Men med planlegging er dette helt genialt 🙂
margarites: Helt enig med deg, men jeg er ikke så flink å legge noe nederst eller bakerst siden jeg har fryseskap. Men det er ganske oversiktlig da 🙂
wææææææææææ NÅ ble eg sulten du
så jammen snadder ut
men du sånn havremelk smaker det ikkje veldig frokostblanding av den?
Eg brukte den i teen før men da smakte jo teen som om eg hadde spist frokostblanding og helt resten i teen etterpå
samme med geitemelk smaker som om du har brunost i teen
😛
ok kokos…..solkrem 😛 nei eg vet ikkje…..rismelk -kinamat? hihihi mandelmelk- marsipangris?
cuskima: Ha ha ha ha jeg er imponert 😉 Det ble jo lite havrefløte i forhold til hvor mye kraft jeg brukte så det gikk veldig fint.Jeg kjenner ikke usmak av den, men jeg er vant å bruke den.
Blir på en måte litt lapskaus? Så veldig godt ut hvertfall 🙂
frodith: Ja en anderledes lapskaus, men veldig godt.
imponert fakktisk 😛 så kjekt 😀
hahaha ha en super kveld -eg tenker på det su sa men eg måtte plutselig på jobb……rekker ikkje svare