Er naturlig glutenfri, veldig enkel å lage og er lett å lage melkefri.
2 eggehviter
1 dl sukker
1 ts potetmel
½ ts vanilje(sukker) (bruk helst frø fra vaniljestang eller kjøp ferdig vanilje på helsekost)
Del eggene og skill plommen fra hviten, det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i hviten for da blir den ikke stiv. Et tips kan være å skille et og ett egg over et glass eller lignede og så i bollen. (Lag for eksempel majones eller remulade av eggeplommene). Ha eggehvitene i en bolle sammen med sukkeret og pisk det helt til det er så stivt at du kan snu bollen opp ned uten at blandingen detter ut. Bruk slikkepott og bland i potetmel og vanilje.
Jeg brukte et keramikkfat som er beregnet til å ha i ovnen og smurte den før jeg hadde marengsen i formen. Bruker man vanlig kakeform, er det en fordel å ha bakepapir i bunnen som man smører litt før man tar deigen på, da er den mye lettere å få av uten at den knuser. Smør mesteparten av deigen ut på brette og bruk sprøytepose for å lage kant rundt med resten av deigen.
Sett den nederst i oven på ca. 140 grader i mellom 45-60 minutter. Lett gjerne på døren innimellom og det kan være lurt å ha døren åpne på slutten av steiketiden.
Avkjøl kaken.
Pisk 1 ½ dl kremfløte/fløteerstatning (tåler man ikke melkeprodukter kjøper man fløte erstatning, det brukte jeg denne gangen)
Det er veldig godt å blande vaniljekrem i kremen. Det finnes en veldig god melkefri vaniljekrem om man ønsker å ha den i.
Bruk de bærene og frukten du liker og har.
Jeg hadde jordbær
Blåbær og
Physalis
Åh, jeg elsker alt med pavlova. Nam:)
¤Malene: Det gjør alle i min familie også og så er den så utrolig enkel å lage 🙂
Nam :)!
Iselin Renée: 🙂 Ja dobbelt nam. Takk!
(ღ˘⌣˘ღ)
Lucy: Takk tror jeg da 😉