Pavlovaterte


Er naturlig glutenfri og den er faktisk en av de mer sunne kakene man kan lage, de er jo lite sukker i forhold til vanlige kaker, det er nesten ikke mel i og eggehviter er kun proteiner, fløte og bær har nesten ikke melkesukker heller.

2 eggehviter

1 dl sukker

1 ts potetmel

½ ts vanilje(sukker) (bruk helst frø fra vaniljestang eller kjøp ferdig vanilje på helsekost)

Del eggene og skill plommen fra hviten, det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i hviten for da blir den ikke stiv. Et tips kan være å skille et og ett egg over et glass eller lignede og så i bollen. (Lag for eksempel majones eller remulade av eggeplommene). Ha eggehvitene i en bolle sammen med sukkeret og pisk det helt til det er så stivt at du kan snu bollen opp ned uten at blandingen detter ut. Bruk slikkepott og bland i potetmel og vanilje.

Jeg brukte et keramikkfat som er beregnet til å ha i ovnen og sprøytet litt fett på. Bruker man vanlig kakeform, er det en fordel å ha bakepapir i bunnen som man smører litt før man tar deigen på, da er den mye lettere å få av uten at den knuser. Smør mesteparten av deigen ut på brette og bruk sprøytepose for å lage kant rundt med resten av deigen.

Sett den nederst i oven på ca. 140 grader i mellom 45-60 minutter. Lett gjerne på døren innimellom og det kan være lurt å ha døren åpne  på slutten av steiketiden.

Avkjøl kaken.

Pisk 1 ½ dl kremfløte (tåler man ikke melkeprodukter kjøper man fløte erstatning, det brukte jeg denne gangen)

Bruk de bærene du liker og har. Min kjære nabo Bjørg har masse hjemmelaget villbringebær syltetøy på, det er rett og slett himmelsk.

Jeg hadde jordbær

Blåbær og

Physalis

 

6 kommentarer

Siste innlegg