Det er ikke hver dag jeg får lov å legge ut en oppskrift som har gått i generasjoner uten at den ble delt annet en innad i familien. Men nå var tiden inne for å dele den med dere, for en stor ære å få lov til det. Før brukte de spekesild i oppskriften, men etter de forsøkte med kryddersild var de enige om at det gjorde sildesalat enda bedre. Silden bør stå i noen dager før smakene setter seg.
Tusen takk Siren og Kjellaug for en fantastisk sildesalat
Sildesaus:
2 dl tomatpuré
1/2 dl eddik
1/2 dl olivenolje
1.5 dl sukker
2 ss vann
1 knivspiss pepper
Bland alt godt sammen.
Innhold:
6-8 kryddersild eller spekesild
2 løk
2-3 laurbærblad
Rens og del løken i små biter, del silden i ønsket størrelse. Fyll så et stort glass lagvis med saus, løk og sild til alt er i glasset, ha på laurbærbladene og sett glasset i kjøleskapet.
Har du lyst å være med å stemme frem matbloggen så kan du se HER
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#sild #tomatsild Julesild #hemmelig #oppskrift #jul #julesild #julegave #Hjemmelagetjulegave #julegavetildesomharalt