Jeg hadde ukokt bayonneskinke og fulgte anvisningen på emballasjen som anbefalte å la den trekke i usaltet vann i rundt 75 minutter.
Jeg leste et sted at chili øker forbrenningen, og det er vel noe mange ønsker nå i januar. Og i disse influensatidene kan det være lurt å spise løk og hvitløk siden disse hjelper å ta knekken på bakterier og virus. Så det er bare til å bruke større mengde chili og løk om man ønker det.
Tomatsalsa
1 løk
1 boks knuste tomater
2 grønnsaks- eller annen buljongterninger
Litt av kraften som er i bayonneskinken (mengden kan variere en del)
1/2 chili
½ kinahvitløk (hvitløk uten fedd)
Salt og pepper og eventuelt pittelitt sukker
Rens og del løken i forholdsvis små biter og surr de i gryten, og ha deretter i de knuste tomatene, buljongen og krydder. La det få koke sammen i 5- 10 minutter. Juster med mer krydder om nødvendig.
Jeg hadde gulrot, rosenkål og kokte poteter til.