Wok med scampi og risnudler med asiatiske smaker
Categories Alle oppskrifter, Skalldyr, Wok og woksauserNår mine døtre og jeg er samlet er det alltid et spørsmål om hva vi skal ha til middag, vi er forskjellig og vi liker forskjellig. Men det som alltid er et “ja” fra alle, er scampi, asiatisk smak, og nudler. Så det ble det denne gangen også, med litt forskjellig smaker og grønnsaker.
1 pakke ukokte scampi uten skall
1/2 løk
4 hvitløk
1/2 paprika
1/2 glasskål
1/2 brokkoli
1/2 squash
4 vårløk
olje til å wokke grønsakene med
2 ss østerssaus (glutenfri siden vi må ha det)
2 ss sesamolje
4 ss soyaolje (glutenfri)
2 ss Sriracha eller tilsvarende med chili, her kan man justere etter hvor vant man er med chili
2 ss fiskesaus
Rens og del løk og hvitløk å ha de i vokken sammen med olje, la de få bli blank før man har i de andre grønnsakene som er renset og oppdelt i biter. Når alt har blitt wokwt har man i sausene, og lar de få surre med noen minutter. Sett risnudlene eller de nudlene du vil ha på kok.
Ha scampien i woken, og la de få blir helt gjennomvarme og rosa. Nudlene øser man over woken slik at litt av kokevannet blir med. Bland alt godt sammen så alt får den deilige sausen på seg. Om man ønsker nudlene for seg, da gjør man det, men ta litt av kokevannet i woken.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#wok #skampi #Chilisaus #morsmiddag #Middagtips #glutenfri #melkefri #asiatisksmak #Risnudler #Matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag #middag