Pære i krydder

I år har det vært helt eventyrlig bra frukthøst, og jeg har vært veldig heldig å få plukke masse epler og pærer hos noen veldig rause folk. Eplene er liksom enkelt å lage noe av men pærene har vært litt verre, så de har jeg gitt bort til venner og naboer som vil ha. Men noen pærer hadde jeg igjen, og i dag da jeg skulle ha besøk måtte jeg prøve meg litt frem. Og snakk om vellykket eksperiment, det ble urolig smakfullt og deilig. Denne metoden jeg brukte kan man gjøre det samme og ha de på glass, og hermetisere pærene. Men siden jeg ikke visste hvordan de ble, lagde jeg bare noen stykker i dag.

Til 1 kg pære

1 liter vann

 4 dl sukker

6 spikernellik

1 1/2 kanelstang

1 ts annis

Kok opp vann med sukker og krydder. Skrell pærene, vil du hermetisere de, anbefaler jeg deg å dele de i to og ta ut kjernehuset. Jeg hadde pærene hel siden jeg skulle bruke de i dag. Ha pærene i laken og la de få ligge der til de er mør, jeg lot de ligge å bli kald i laken. Vil du hermetisere de skal du vaske noen store glass, enten koke de i en panne eller ha de i steikeovnen sammen med lokkene. Ha pærer og fyll lake helt opp i glasset, og skru godt til. Sett glasset på hode slik at det ikke kommer luft til. 

Jeg lot pærene renne litt av seg mens jeg pisket krem med lønnesirup 1 beger fløte(laktosefri om du ikke tåler laktose) og 3 ss lønnesirup stivt.

Pæren satte jeg på tallerken, og halte litt lønnesirup over, hadde på kremen og pyntet med bringebær og mynte

.

#pære #hermetisering #krydder #Nellikspiker #kanelstang #annis #dessert #enkelt #nydelig #godt #middag #middagstips #Morsmiddag #blogg #matblogg #oppskrift #glutenfri #laktosefri #lønnesirup 

 

4 kommentarer

Siste innlegg