Koking av høns på 30 minutter i Crock-pot

Reklame | ACRETO AB Crock-pot

Høns tar som vanlig lang tid å koke, og derfor er det mange som synes det tar for mye tid og det er ikke verd bryderiet. Men hva om den er ferdig på rundt 30 minutter mot vanligvis 2 timer? 

I dag har jeg nemelig forsøkt meg på koking av høns i Crock-poten, og ikke hvilken som helst høns nei, men nemelig gullhøns. Hva hønsen vant er jeg usikker på, men muligens noe så enkelt som at den ble til mat i steden for å gå i sementen. 

Hønsen delte jeg i to, da var den fortsatt litt frossen i midten selv om den hadde stått et døgn i kjøleskapet. Jeg la hønsen opp i crock-poten, hadde på vann, salt og pepper.

Jeg brukte rundt 1,5 liter vann

Hønsen var 2,4 kg

1 ss salt

1 ss hel pepper

Vannet bør dekke mesteparten av hønsen

Den ene funksjonen på maskinen er kylling(poultry på engelsk), den tenkte jeg at jeg måtte teste. Siden hønsen ikke var helt tint, tok det litt tid bare å varme opp vannet men det ville det gjort om man kokte den også.

Det  STOR forskjell på koketid  på høns og kylling , så man trenger ikke være rakertforsker for å forstå at  hønsen ikke kunne bli ferdig kokt på 15 minutter. Men utrolig nok, var den begynt å bli nokså ferdig, så jeg satte den på 15 minutter en gang til.

 

Og under over alle under, den var kokt, på 30 minutter!!!! Waw, dette var imponerende. 

Da blir det noe med høns i dag, dere får se i morgen 😉  Oppskrifter med høns finner dere HER

Deilig kraft ble det også som kan porsjoneres og fryses for bruk i sauser, supper og gryter.

#gull #høns #til #middag #høne #redd en #Høne #middag #redusert #koketid #30 minutter #koketips #Middagstips #morsmiddag #glutenfritt #melkefritt #laktosefritt #allergivennlig #hjemmelaget Blogg #bloggtopp #crock_+pot

2 kommentarer
  1. Ååå, så deilig 🙂 For høns er jo godt, og før var det hvertfall veldig billig også. Vet ikke nå. Det er jo bra at man kan lage det så fort 🙂

  2. frodith: Høns er nok billig i forhold til kylling fortsatt, men mye vanskligere å få tak i, så når jeg ser at noen har de i butikken kjøper jeg, koker og fryser ned kraft og kjøtt hver for seg. Det blir det mange gode middager av. Og det blir mye kraft, så den fryser jeg i porsjoner og bruker til sauser, supper og gryter. Denne maskinen er bare et mirakel, og jeg er mektig imponert.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg