Gluten og melkefri Focaccia

Etter jeg måtte gå over på glutenfri kost har jeg aldri laget Focaccia, men nå tok jeg meg sammen og laget. Det var i grunnen enkelt å lage, og godt ble det.

1 pakke Toro kakemiks

1 pakke Toro grov melblanding

1 pakke gjær

1 1/2 ss fiberhusk

1/2 ss sukker

150 g smør (bruker man smør uten salt må man øke salmengden enda litt en oppgitt her)

3 ts salt

7  1/2 dl vann

Til å opp på trenger man:

Oliven uten stein eller man tar stein ut av de

Cherrytomater

Fersk timian

Olivenolje

flaksalt

Oivenolje

Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin eller bolle, tilsett smeltet smør og vann, og la deigen elte seg godt sammen. Sett deigen til heving et lunt sted, og la den stå til den er omtrent dobbel så stor. 

Ta den ut av bollen og ha den i en stor smurt ilfast form eller form og trykk deige utover. Ha på olivenolje, steinfrie oliven, tomater,  timian og flaksalt etter ønske. La den heve i rundt 20-30 minutter til, så setter man den i forvarmet ovn på 220 grader, og steiker den i rundt 30 minutter. Steiketiden vil kunne variere. 

#glutenfri #melkefri #laktosefri #Focaccia #brød #middag #middagstips #morsmiddag #blogg #matblogg

4 kommentarer

Siste innlegg