Norsk/asiatisk fiskesuppe

Norske råvarer asiatisk smak!

Tenk på denne flotte dagen der alle damer/jenter har sin egen dag fikk jeg min skjønne datter for 24 år siden, gratulere med dagen Miriam og alle dere andre damer/jenter. 

Hadde man ikke forøkt å lage noe nytt så hadde vi aldri oppdaget nye retter :-D. Nå skal jeg ikke hevde at jeg har funnet kruttet opp på nytt, men artig å forsøke å lage mat med ny vri. Når sant skal sies synes jeg det  det alle meste av mat er nydelig, og denne suppen var intet unntak. 

Denne suppen er sunnheten selv det er hyse som er proppfull av vitaminer, mineraler som D, E, B,  jod, selen, magnesium osv. Ørret med sin omega 3 og som selvsakt også har masse vitaminer og mineraler også jod, hvitløk som er super for å ta knekken på virus og bakterier, Gurkemeie er en fantastisk antioksida som er stappfull av karoten og som er veldig bra for vonde ledd blant annet. Ingefær er super mot kvalme og er også en sterk antioksidant  som også er bra for vonde ledd, bedrer blodsirkulasjonen osv osv. Grønnsaker er full av fiber og vitaminer og mineraler, jeg kunne holdt på i hele dag, men skal gi meg nå. He he dere har nok fattet poenget ;.)

Suppe til rundt 4 personer

Jeg hadde hjemmelage suppeboller av hyse oppskriften finner du HER rundt 300 g

2 filetter av ørret men bruk gjerne laks eller annen fisk 

1/2 løk

2 fedd hvitløk

2 vårløk

2 gulerøtter

Ca. 4 skiver med sellerirot eller selleristang om du foretrekker det

1 bit ingefær ca. 1 cm

1 fersk gurkemeie (får du ikke tak i det kan du bruke tørket, den er ikke like god men det funker helt fint)

1/2-1 ts currupaste (sjekk for gluten om du ikke  tåler gluten)

7 dl vann

Jeg brukte litt buljong også, det rundet av smaken

2 dl kokosmelk er melkefritt,  eller vanlig fløte(laktosefri om man ikke tåler laktose)

salt

Pepper

1/2 ts spisskummen (kan sløyfes)

Har du fersk koriander er det utrolig godt i (om du liker den smaken da:- ) 

Og som alltid er det noe dere hater som pesten eller mangler kutt det ut og erstatt med noe annet, den som intet våger intet nytt får smake 😉

Skjær rens og skjær opp all løk, ingefær, grønnsaker og gurkemeie og sutt i smør i pannen på middels varme, hell på vann (buljong om du vil bruke det) og kokosmelk/fløte og carrypaste la det få koke i rundt 5 minutter. Ha i oppdelt skinn og benfri fisk og fiskeboller og smak til med salt, pepper og eventuelt mer currypaste. Vent et par minutter til fisken er trekt og bollene varme, server gjerne med brød om det er ønskelig.

 

 

#sunt #fiskesuppe #fisk #ørret #hjemmelaget #fiskeboller #asiatisk #middag #suppe #fiskesuppe #gurkemeie #ferskgurkemeie #middag #middagstisp #morsmiddag #Melkefritt #laktosefri #glutenfri #blogg #matblogg #Bloggtopp #Bergen #mat #Kjapt #godt 

  1. Ser meget fristende ut. Det er så viktig med gode, sunne matvaner både for barn og voksne. Vi ser det også på hundene at fòret har mye å si både for pels og helse generelt. Takker igjen for tipsene til sunne middager med nye spennende smaker!
   Det ligger noe i dette: “Du blir hva du spiser og hva du tenker”.

  2. Jack: Uten tvil har det en betydning både hva vi tenker og hva vi spiser og drikker, har på kroppen(såper, kremer osv). Vi bør bli flinkere å ta vare på naturen og resursene våres så de ikke blir ødelagt. Håper politikerne og de som jobber i helsetilsynet begynner å ta dette på alvor. Ja dyr ser man fort på om de får feil mat eller for lite av et næringstoff, det er en helt vitenskap. Jeg har mange ganger tenkt at jeg heller burde gått til en veterinær en en vanlig lege he he, det virker som de vet mer om både mat og ernæring. Tusen takk for alle dine flott oppmuntrende kommentarene, det betyr mye. <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg