Hjortebiff med rødvinsaus

Hjortebiff er en vinner, og med rødvinsaus til ble det et kongemåltid.

Det er veldig viktig at biffen er tint og gjerne også har fått lagt en times tid i romtemperatur før man begynner å steike de. Begynn å steik biffen i god tid før maten skal serveres. Steik biffene til de er gylden brun på begge sider, og skru av platen, og la biffen få ligge i pannen på platen. Den kan ligge så lenge du vil, men den bør få ligge rundt 20 minutter til neste omgang på platen. Hvor mange ganger dette gjentas vil avhenge av hvor tykke stykkene med biffen er. Trykk på kjøttet, er det veldig mykt er den ikke steikt, når kjøttet føles fast/hard er det gjennomsteikt 

Rødvinssaus 

Til rundt 4 personer

2,5 dl kraft helst av hjort

2,5 dl rødvin

1 terning buljong

1 ts sukker

1/2 liten løk

1 fedd hvitløk

salt

Pepper

1 ss maizena 

Ha kraft(hold litt kraft igjen til å røre ut maizenaen med), rødvin, buljong, sukker, renset og findelt løk og hvitløk og la det få koke sammen i rundt 15 minutter eller mer. Smak så til med salt og pepper, og rør maizenaen ut i resten av kraften, ha den i sausen og la de få et oppkok under omrøring. 

Jeg hadde kokte poteter, steikt squash, sopp og tomat, og dampet brokkoli til!

 

#hjort #hjortekjøtt #viltkjøtt #biff #hjortebiff #rødvinsaus #middag #glutenfritt #glutenfri #melkefri #melkefritt #festmiddag #middag #middagstips #Blogg #matblogg #bloggtoppen #godt Sundt #Morsmiddag #Middagforhverdagogfest #middag #for #hverdag #fest #hjortejakt 

 

Siste innlegg