Jeg ser stadig å støtt på matprogram eller program der de lager mat som en del av det. programmet jeg tok denne ideen fra kan jeg ikke huske hva het, men det var opp på en seter og der mesterkokken Moi laget mat. Men nå har det seg slik at han kommer jo ikke med oppskriften, bare hva som er i, og jeg har gjerne ikke den beste hukommelsen så det er ikke samme sausen, men god ble den, og passet veldig godt til ørret eller laks.
4 personer:
1/2 løk
2-3 vårløk
1.5 dl eple jus
1 dl fløte (bruk gjerne laktoseredusert om du tåler det, eller kan man kjøpe soyafløte om man ikke kan bruke melkeprodukter)
Ca. 1 ts salt
pepper
(I programmet stod hadde de i eplebiter rett før servering, og det hadde nok vært godt, men det hadde jeg glemt å kjøpe, og han hadde også i rogn, det hadde jeg kjøpt men glemte å ha i ha ha,)
1 liten boks rogn av ørret
1 eple i biter
Fremgangsmåte;
Rens og findel løk og vårløk, og ha de i en panne med smeltet smør, og surr det lett blankt. Ha i eplejusen og fløten og litt av saltet (man kan la den koke inn litt så man kan smake om den trenger mer salt, så den ikke blir for salt).
Kok den i rundt 20-30 minutter så den får kokt litt inn. Smak til med pepper og eventuelt mer salt. Vil du ha i eplebiter og rogn har du det i et par minutter før servering. ørreten steikte jeg noen minutter på hver side, og hadde på salt og pepper
Ønsker du se oppskrift på en rett med denne sausen da finner du den HER
#saustilfisk #fisk #ørret #laks #eple #fløte #eplefløtesaus #fløtesaus #eplesaus #glutenfritt #laktosefri #hjemmelaget #blogg #matblogg #middag # Middagstips #tips #tipsommiddag # morsmiddag #saus #godt #sunt
Spennende saus da 🙂 På fredag får jeg besøk av Kjersti, og jeg skal jo selvfølgelig bake og kokkelere 😀 ha-ha…tror du ikke ?? 🙂
frodith: Så utrolig koselig da, klart jeg tror du skal stå ved komfyren hele tiden 😉
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk 😀
Sausen ble kjempe god, litt uvant og spennende smak fra hva vi er vant med. Brukte soyafløte, ble litt tynn så neste gang prøver jeg litt maisenna oppi.
Siv Teigland: Det er bra å utvide smaksløkene 😀 Rart at den ble så tynn, men klart maizena løser saken
Siv Teigland: Kokte du sausen i 20-30 minutter med eple i?