Last Updated:

Vegetar pai med pesto (meat free Monday)

Categories I ovnen

Jeg hadde ikke mer pesto, derfor laget jeg ny “he he”, når jeg først er i pestoverden er det bare å fortsette litt til. Og denne gangen er det en av mine bloggvenner Grethe som har bloggen margarites som kom med tips om denne paien. Siden jeg skulle ha besøk av ei venninne så måtte jeg bare lage den. 

Bloggen hennes finner du HER, Grethe skriver om de små gledene i hverdagen, og hun har en utrolig herlig måte å skrive på, og masse flott bilder siden hun er en god fotograf. Jeg treffer henne av og til på tur i helgene, og da alltid med kamera på magen. Ta turen inn til henne så kan du se selv :-).

Oppskriften var faktisk fra kiwi HER kan du sjekke originaloppskriften. Siden jeg ikke kan spise mat med gluten så kommer som vanlig den glutenfrie først, og under den vanlige paideigen med hvetemel. 

 

Glutenfri paideig (se under for vanlig deig)

Til stor paiform 

6 dl glutenfritt mel

200 g smør

8 ss vann

 Forvarm ovnen til 200 grader. Glutenfri bunn kan ikke sammenlignes med bunn av hvetemel, så det er bare til å innse at det bare blir tull å kjevle den ut. Jeg har forsøkt å være ordentlig å gjøre som det står i oppskrifter om at man skal  sette den i kjøleskapet i 20 minutter, men da blir den jo bare smuldrete. Så jeg anbefaler å trykke den ut i paiformen med hendene eller en skje med en gang. Så setter du hele formen i kjøleskapet i rundt 20 minutter.  Du kan gjerne bruke en gaffel å lage små hull i paien, men det er i grunnen ikke helt nødvendig.  For steik bunnen i 10- 14 minutter, og  ta den ut.  Ha på fyll og sammenpiskede egge med krydder, og sett den inn i ovnen igjen, og steik til egget er stivt.

Vanlig paideig med hvetemel

3 dl hvetemel

250 g smør

2 ss vann

Sett steikeovnen på 250 grader.  Bland smør, mel og vann og bland det godt sammen, om du ønsker kan du la deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter, men det er ikke nødvendig.  Kjevl deigen ut eller du kan trykke den i formen om du ikke har kjevle (det blir ikke mange som ser den i bunnen uansett ;-).  Bruk en gaffel og hakk litt i formen før du setter den nederst i ovnen i 10 minutter, før du tar den ut igjen. 

Resten av oppskriften er likt for alle.

2 løk (gjerne rødløk om  du tåler det)

1 rød paprika 

1 grønn paprika

1 squash

4 egg

1 dl melk eller feks. som jeg brukte  kokosmelk i 

1 dl pesto (oppskrift finner du HER, eller du kjøper ferdig pesto på butikken. Men den man lager selv er et lysår bedre 🙂

Har du ferske urter kan du gjerne ha det i også.

 Skru ovnen på 200 grader. Skjær grønnsakene opp i biter og steik de i en panne, eller bak de i ovnen som det står i originaloppskriften.  Ha grønnsakene i paiformen å pisk sammen egg, “melk/væske” og pesto, og hell det over  grønnsakene. Sett formen i steikeovnen og la den stå i  30- 40 minutter. 

Server gjerne med en deilig salat til

Tenk det var sol i Bergen i dag :-)p

 

 

#pai #pesto #glutenfri #melkefri #kokosmelk #uten kjøtt #vegetar #meat #free #Monday Mat #middag #middagstips #Mors #middag #morsmiddag #oppskrifter #Godt #Blogg #matblogg #bloggtopp

16 kommentarer

16 thoughts on “Vegetar pai med pesto (meat free Monday)

  1. Så bra at du fant en oppskrift og fikk prøvd denne varianten. Og jammen var du kjapp med det også. Jeg synes denne er kjempegod – og med en god salat med litt oliven og annet godt i…nam. Så koselig at du linket til bloggen min 🙂 Gleder meg til vi treffes i februar igjen, synes ukene går utrolig fort fremover. Uke 3 i det nye året alt 🙂

  2. Ja stort sett. Jeg har variert litt på paioppskrift. Ha brukt både hvetemel og sammalt hvete for litt grovere pakning. Er egentlig på jakt etter en oppskrift med kesam…tror jeg…isteden for smør i bunnen. Da blir den litt sunnere. Grønnsakene baker jeg i ovnen som du skrev. Jeg bare digger denne paien 🙂

  3. margarites: Er ikke sunnere med kesam, fettet er frikjent. Les under mat og helse i innlegget, “forde det er fett”, der har jeg skrevet en del om hvorfor det er viktig med mettet fett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *