Havreflarn

Noen ganger er ting så enkelt at det er umulig å få til, og det ble litt slik med disse kakene før jeg endelig fikk de til

                                                 

 

Det er i grunnen er veldig morsom historie etter min mening.  Og historien er omtrent slik: Jeg var inne på Vinhone sin blogg som du gjerne må titte innom HER, hun hadde blant annet lagt ut bilde av havrefarn. Mannen hennes tåler heller ikke gluten så det blir til at vi diskutere litt mat, og nysgjerrig som jeg er spurte jeg hvordan hun laget de. Hun er en kjapp dame, og det var ikke lenge før hun hadde skrevet oppskriften i kommentarfeltet. Det så jo så enkelt ut at selv en sjimpanse med et øye ville klare det, så jeg heiv meg rundt selv om jeg i grunnen var ganske trett. Jeg syntes det var litt mye egg, men tenkte at det var vel bare slik, og når jeg først var i gang så ville jeg lage dobbel porsjon, derfor brukte jeg 8 egg.  De ble fryktelig rart, så jeg skrev en melding til henne for å spørre hva jeg hadde gjort galt. Og forklaringen var enkelt å greit at hun var vant å doble deigen både en og tre ganger, og hun hadde skrevet alt som en porsjon utenom eggene. Det skulle være et egg, men hun hadde skrevet 4, og jeg som ikke liker å kaste, forsøkte å redde deigen uten hell. Naboen fikk noen av kakene og   resten gikk rett i bosset. Men tror du jeg ga meg, “NOP”, og jeg begynte på igjen, denne gangen med dobbel porsjon og rett oppskrift. Hva jeg da hadde gjort er ikke godt å si, men de ble like ubrukelig som de første.  Kjøkkenet så ut som det var bombet, og jeg var helt gåen, og ingen kaker. Da ga jeg meg for den gangen, men jeg hadde planer om å forsøke igjen en dag jeg var opplagt.  

                                                                   

Og  imellomtiden kom det en pakke i posten, jeg var veldig forundret siden jeg ikke ventet pakke. Da jeg åpnet pakken ble jeg først utrolig overasket, og så fikk jeg meg en god latter, for da hadde Vinhone blogg sent meg en av sine fantastiske selvlagde engler, og en “kakeboks” med en havreflarn, og en søt liten lapp der det stod beklager at hun hadde gitt meg feil oppskrift. Helt herlig og utrolig artig. 

                                                       

Da jeg endelig skulle prøve meg igjen fant jeg ikke oppskriften så jeg så i en kokebok, og tilpasset den litt, og det var nesten helt likt oppskriften til Vinhone, det eneste som skilte var at hun hadde en ss glutenfritt mel i.

Oppskriften er enkelt å greit he he;

100 g  glutenfrie havregryn om du trenger det

100 g smør

125 g sukker

1 egg

1 ts bakepulver

1 ss glutenfritt mel (tåler man gluten kan man selvsakt bruke hvetemel)

Sett ovnen på 200 g (Jeg anbefaler ikke å bruke varmluft). Smelt smøret og ha havregryne i og la de få ligge å trekke litt. Pisk eggedosis av egg og sukker, ha i havregrynene, og bakepulver og vend forsiktig og lett med en slikkepott. Bruk en ts og sett kakene på steikebrett med veldig god avstand, siden disse flyter veldig utover, og det skal de også gjøre. Sett de mitt i ovnen, og steik de i rundt 5 minutter, følg godt med for de kan bli fort brent. De skal bli brun rundt kanten og hvit i mitten. Når kakene er ferdig må de få bli helt kald på bakebrette før du tar de av, uten smuldrer de opp. Ha de i en tett boks. 

                                                      

 

 

 

Siste innlegg