Steikt hyse med klementinsaus

Categories Fiskeretter

Når man surfer rundt på nette så dukker det opp både det ene og det andre ideen, inspirasjonen kommer, og jeg får kreert nye matretter. 

Det høres gjerne helt feil ut med klementin saus til fisk, men tro meg det ble en innertier. Tenker vi etter så bruker man sitron og lime (syre) på fisk, og bruker også søte gulerøtter(sødme) til. Om man ser på oppskrifter fra Asiatiske land, er det ikke så uvanlig å bruke appelsin, klementin osv.

Når man beregner saus til tradisjonelle retter her i landet er det vanlig å beregne 1 dl saus per.person, men denne sausen skal bare være en smakstilsetting som for eksempel tacosaus er på taco. Derfor er dette  en liten oppskrift siden man bare skal ha en spiseskje eller der omkring på fisken.

Det eneste jeg ville gjort anderledes, var å sløyfe skallet fra klementin i sausen, det syntes jeg ble for bittert siden ikke jeg er glad i biter mat. . 

Beregn 150-200 g hysefilet per person

Steikes på pannen med salt og pepper, ønsker du å rulle den i mel kan du det, men jeg synes det er ekstra arbeid og tull.

Klementin saus:

Til 3-4 personer (siden det ikke skal være  mer en en skje eller to per person, virker dette lite, men det er rikelig)

1 klementin

1 sjalottløk (eller tilsvarende annen løk)

Litt raspet skall av klementin om du liker den bitre smaken, eller kan du kutte den ut

1 ts grønnsaksbuljong eller  1/4 buljongterning

Ca.  1 dl vann

Salt

Rens og del løken og surr den i smøre eller olje. Del klementinen, og skjær den i biter,  la den surre sammen med løken noen minutter. Ha så på vann, buljong, og smak til med salt. Bruk stavmikseren å jevne sausen litt. 

PS: Noen mener gjerne at jeg bare skulle brukt saften av klementinen, menjeg kan ikke se noen grunn for at jeg ikke skal kunne bruke hele, jeg hater jo å kaste mat. 

 

 

 

 

 

11 kommentarer

11 thoughts on “Steikt hyse med klementinsaus

  1. Det hørtes spenstig ut 🙂 Sikkert veldig godt 🙂 Her har vi hatt pølsebiter, purreløk, paprika, surre sammen, og med røstipoteter fra frysedisken 🙂

  2. frodith: Jamen det høres nå virkelig godt ut, det viktigste er at man får i seg middag :-). Vist du kan velge middag fra øverste hylle, hva er det beste du får?

  3. Det var faktisk et vanskelig spørsmål, jeg ble sittende å glo i taket her…For jeg er nok litt treg på sånt.. Jeg liker indisk mat godt, men får ofte vondt i magen av det… Men smaker godt da. på restaurant. Litt sånn wok-aktig mat fra viet-thai-restauranter er godt… Men jeg er nok veldig treg på mat..Har det som med en del andre ting i livet…jeg er ikke så GIRA uansett mat… Men liker faktisk kanskje baguetter eller ciabatta med noe godt på BEDRE enn middag… Og aller best: sjolkolade 😀

  4. Fantastisk kombo! Måtte smile av overskriften, virkelig en sammensetning som får en til å heve øyenbrynene, men som du sier smaker himmelsk!! Du er virkelig rå på oppskrifter i det siste. 🙂

  5. Min matgale verden: Har jeg skrevet det feil? Når du seier det så er det virkelig en ære. Man går seg vel fast, og da er det vanskelig å komme seg ut av det. Men det har vel været mer forklaringer en oppskrifter he he

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *