Det beste med høsten er definitivt ikke været, her er det bare storm og regn, så da får man være inne og finne det positive med høsten, nemlig at lammekjøtte er kommet. Og du hendelse for en lykke!
Det ble 6 store kompakte kaker, nok til to storspisere eller tre litt mer småspiste personer.
1 pakke lamme kjøttdeig (400g)
2 vårløk (bruk gjerne vanlig løk eller den løken du har, jeg hadde ikke vanlig løk)
1/2 kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk
1 egg
1 ts koriander
1 1/2 ts spisskummen
ca. 1 ts salt
1 ts eller mer med chilipulver (kommer ant på hvor sterk smak man er vant til, kan også sløyfes, man da må man ha litt pepper i)
Bland alt godt sammen og lag en liten prøvekake for å se om den er passe krydret etter din smak. Lag så store kaker du ønsker, men de steiker selvsakt fortere igjennom om de er små, men de bli saftigere når de er store.
Steik kakene på begge sider, snu de med jevne mellomrom til de er gjennomsteikt.
Jeg laget en lun salasa med gulerot, bare for at jeg ville det, men det er ikke et møst å ha den til, for kakene er fulle av smak i seg selv.
1/2 kinaløk
1/2 chili, bruk gjerne mer
1/2 vanlig løk eller 1/2 purreløk
1/2 gulerot
Olivenolje
2 tomater eller rundt 6 ss med knuste tomater
Saften av 1 god båt med lime eller sitron
litt salt
Når man bruker olivenolje skal man ikke bruke høy varme for da ødelegger man oljen. Rens løken og chilien og findel, rens guleroten og rasp den, ha alt i en panne med oljen, og la alt kose seg 3-5 minutter i pannen. Ha så i tomatene, krydderet, salt og lime/sitronsaften. Smak til og ha eventuelt mer krydder eller lime/sitron i. Server til kakene.
Oppskrift på rotmosen finner du HER
#lam #lammekjøttdeig #lammedeig #lammekaker #rotmos #lavkarbo #glutenfritt #melkefritt #hjemmelaget #mor #mamma #enkelt #godt #sunt #morsmidag #middag #middagstips #hverdagsmat #festmat
Nam! 🙂 Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk, og det var det virkelig også:-)
Ja dette så veldig godt ut <3
spisogspar: Så bra 🙂