4 lammeska
nker (1 til hver person)
Ca. 150 g bacon
1 ss rosmarin
1 ss oregano
1 ts chilipuder
4 hvitløksfedd eller 2 kinahvitløk
2 løk
2 store gulerøtter
1 liten kålrot
1 liten fenikkel
2 bokser hermetiske tomater
2 dl tørr hvitvin
Salt
Pepper
Steik lammeskankene og oppskåret bacon godt på alle sider, ha de i enn panne, og ha på vin og tomater. Skrell og rens og del alle grønnsakene før man også har de i gryten, sammen med krydder. La det hele koke under lokk i rundt 2-3 timer alt etter hvor store de er, snu skankene innimellom.
Når skankene løsner fra beinet er de ferdig. Ta de opp av gryten, og hold de varm. Bruk stavmikser å jevne de kokte grønnsakene til saus. Ha de grønnsakene du ønsker til middagen, jeg hadde rosenkål og asparges, og rotmos av poteter og sellerirot(oppskrift på rotmors finner du HER)
Ingen tryllekunst akkurat.:-) Fikk du lyst å prøve å lage lammeskank?
Har du spist lammeskank noen gang?
Dette så kjempe godt ut 🙂
Jeg fikk veldig lyst til å SMAKE det hvertfall 😀 men ikke lage nei…Ikke JEG vettu 😀
lisarorvik: Ja lammeskank er bare her utrolig god mat, nesten det beste på hele lamme sprø du meg. Er du vant å spise lammeskank?
frodith: He he men det så jo enkelt ut å lage? Du får komme på middag en gang det passer, så skal jeg lage til deg 🙂
Dette må prøves! Har aldri smakt lammeskank før, så nå er det på tide :))
spisogspar: Anbefaler deg å forsøke den med rødvin først, helt nydelig. Liker du lam kommer du til å elske det.
Jeg har spist det noen ganger uten tvil, men lenge siden. Forloveren til Terje elsker dette og å lage det ser jo ikke vanskelig ut heller..
Vi får prøve en dag tenker jeg.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne:Overholde ikke vanskelig, bare uvant. Det som er med lammeskank er at det er så uendelig saftig og godt kjøtt.