Lammeskank i hvitvin og tomat

4 lammeska

nker (1 til hver person)

Ca. 150 g bacon

1 ss rosmarin

1 ss oregano

1 ts chilipuder

4 hvitløksfedd eller 2 kinahvitløk

2 løk

2 store gulerøtter

1 liten kålrot

1 liten fenikkel

2 bokser hermetiske tomater

2 dl tørr hvitvin

Salt

Pepper

Steik lammeskankene og oppskåret bacon godt på alle sider, ha de i enn panne, og ha på vin og tomater. Skrell og rens og del alle grønnsakene før man også har de i gryten, sammen med krydder. La det hele koke under lokk i rundt 2-3 timer alt etter hvor store de er, snu skankene innimellom.

Når skankene løsner fra beinet er de ferdig. Ta de opp av gryten, og hold de varm. Bruk stavmikser å jevne de kokte grønnsakene til saus.  Ha de grønnsakene du ønsker til middagen, jeg hadde rosenkål og asparges, og rotmos av poteter og sellerirot(oppskrift på rotmors finner du HER)

Ingen tryllekunst akkurat.:-) Fikk du lyst å prøve å lage lammeskank?

Har du spist lammeskank noen gang?

 

8 kommentarer

Siste innlegg