Vannbakkelse med vaniljekrem

Vannbakkelse er utrolig godt i all sin enkelhet! Man kan spise de slik de er eller fylle de med krem eller vaniljekrem, ha sjokolade på eller ikke. Man kan faktisk også bruke vannbakkelse  til suppe.

125 g smør

2 1/2 dl vann

130 g mel (jeg brukte lyst Toro mel) Tåler man hvetemel bruker man det.

4 egg

Vaniljekrem (jeg kjøpte ferdig vaniljekrem uten melk, den var overaskende god)

Kok opp smør og vann, ha så i melet og rør det godt sammen. Min erfaring er at vannbakkelsene blir finest om jeg bruker en kjøkkenmaskin eller lignende for å blande i eggene. Men man kan blande for hånd, da må man røre hvert egg veldig godt slik at deigen blir jevn og fin. 

Bruk skje eller sprøytepose for å sette vannbakkelsene på brett. Steik de i 20-25 minutter mitt i ovnen på 200 grader. Et  godt tips er å skru av ovnen etter de er ferdig steikt, ikke åpne døren før ovnen er kald da detter de ikke sammen. Avkjøl vannbakkelsene. Ønske man å fylle de med vaniljekrem bruker man sprøytepose og stikker spissen inn i bunnen  på vannbakkelsene og sprøyter vaniljekremen inn.

Man kan også dele vannbakkelsene i to for å ha krem eller vaniljekrem i de, jeg har også laget sjokoladekrem å fullt de med, så slipp fantasten løs 🙂

Jeg dyppet noen av vannbakkelsene i smeltet sjokolade, (man har sjokoladen i en skål, som man setter i en panne med vann og koker opp vannet. Det kan være lurt å røre litt i sjokoladen av og til).


 

 

8 kommentarer

Siste innlegg