Dette er mat for deg som liker smak på maten uten at den nødvendigvis blir for sterk. Jeg elsker fisk og torsk er absolutt på topp ti listen min, men siden jeg har brukt curry paste så smaker den nesten ikke fisk, så dette kan anbefales til barn og unge eller «store» barn som ikke er så begeistret for fiskesmaken.
Til meg brukte jeg:
1 torskefilet
1 sjalottløk
1 gulrot
1 bite squash
½ ss curry paste
½ boks med feit kokosmelk (da blir sausen fyldig)
Litt salt
Skrell løken og guleroten og del de i forholdsvis små biter, det samme gjør du med squashen etter den er vasket. Ha smør i en panne og surr grønnsakene i pannen og hel på kokosmelken, ha i curry paste og la det få et oppkok. Legg torskefileten hel eller delt i gryten, og la den trekke til den er ferdig (hel vil det si rundt 10 minutter, delt i biter toppen tre minutter.
Smak til med salt og eventuelt mer curry.
Server med ris, poteter eller det som passer deg.
Jeg liker litt indisk-inspirert mat 🙂 Og dette så HERLIG ut <3 Liker det drar litt i halsen 🙂
Nam, inspirerende, dette skal prøves <3 Ha en super dag
Silje S. Lopez: Tusen takk så kjekt 🙂 Ha en nydelig fin kveld du også
frodith: Ja jeg også, jeg elsker sterk mat. Og når man kan kombinere to råvarer man liker godt, ja hva mer kan man da ønske deg 🙂
Driver og funderer på hva morgendagens middag skal inneholde. Grønnsakskuffen er nesten tom og jeg tenkte å vente til lørdag med å handle:) Men fryser er full, så kanskje fisk i karrisaus, ja. Hvis ikke fløteskvetten min er sur,hihi. Av og til er det moro å se hvor langt man kan strekke seg uten å handle. Jeg har en rødløk, og 2 rødbeter, men rødbeter og torsk tror jeg krasjer. og så har jeg en liten bit kålrot. Ikke enkel den der 🙂
Mariann Sæther Tokle: Du kan jo bruke alle grønnsakene du har det er ikke noe problem, kanskje ikke rødbeter i karri. Har du kokosmelk så er du berga ;-). Jeg er helt enig i at det er gøy å se hvor lenge man kan klare seg uten å handle, det er min favoritt geskjeft 😉 Det vises nok av og til på oppskriftene mine ja 😉
Torsk er så godt!Spennende oppskrift:)
spisogspar: Takk, ja torsk er min favoritt 🙂
Det så godt ut, men jeg liker ikke fisk desverre.. 🙂
Nam ser veldig godt ut 🙂 Eneste er at jeg ikke liker curry, men kan nok sikkert erstattes med annet krydder 🙂
Becca Alexandra: Det er jo veldig synd at du ikke gjør, men min erfaring (som bla, kokk, mat og helse lærer, kursholder og mamma) er at mye av det er rett og slett hvordan man tilbereder og kvaliteten på fisken som betyr svært mye. Og så må man tørre å smake på maten da ;-). Det er svært mange næringstoffer i fisk som man ikke finner i noen andre matvarer, derfor burde alle spise mer fisk en kjøtt :-). Men det var utrolig hyggelig av deg at du stakk innom og å legge igjen en lyd 🙂 Ha en strålende fin dag!
Lisbeth Pedersen: Klart du kan ha andre krydder på, det er kun fantasien som begrenser oss. Man kan feks, bruke tika masala, korma, tacokrydder. og alle disse smakene blander man utrolig lett og billig selv
Blir vel masse fisk nå utover når vi endelig kan fiske selv igjen
Ja, du sier noe der. Men har smakt alle fisketypene, og det er rett og slett ikke noe jeg liker desverre..
Becca Alexandra: Sån er det noen ganger 🙂
Siv Svanem: Fisker dere selv Siv?
Så spennende 🙂 denne må testes !!!
Komdeguta: Jo takk den er å anbefale, det er en i gurkemeie også som er helt fantastisk Kom deg ut 😉 Ha en strålende fin dag!