Torsk i curry

Categories Fiskeretter

 


 

Dette er mat for deg som liker smak på maten uten at den nødvendigvis blir for sterk. Jeg elsker fisk og torsk er absolutt på topp ti listen min, men siden jeg har brukt curry paste så smaker den nesten ikke fisk, så dette kan anbefales til barn og unge eller «store» barn som ikke er så begeistret for fiskesmaken.

Til meg brukte jeg:

1 torskefilet

1 sjalottløk

1 gulrot

1 bite squash

½ ss curry paste

½ boks med feit kokosmelk (da blir sausen fyldig)

Litt salt

Skrell løken og guleroten og del de i forholdsvis små biter, det samme gjør du med squashen etter den er vasket. Ha smør i en panne og surr grønnsakene i pannen og hel på kokosmelken, ha i curry paste og la det få et oppkok. Legg torskefileten hel eller delt i gryten, og la den trekke til den er ferdig (hel vil det si rundt 10 minutter, delt i biter toppen tre minutter.

Smak til med salt og eventuelt mer curry.

 

Server med ris,  poteter  eller det som passer deg.

18 kommentarer

18 thoughts on “Torsk i curry

  1. Driver og funderer på hva morgendagens middag skal inneholde. Grønnsakskuffen er nesten tom og jeg tenkte å vente til lørdag med å handle:) Men fryser er full, så kanskje fisk i karrisaus, ja. Hvis ikke fløteskvetten min er sur,hihi. Av og til er det moro å se hvor langt man kan strekke seg uten å handle. Jeg har en rødløk, og 2 rødbeter, men rødbeter og torsk tror jeg krasjer. og så har jeg en liten bit kålrot. Ikke enkel den der 🙂

  2. Mariann Sæther Tokle: Du kan jo bruke alle grønnsakene du har det er ikke noe problem, kanskje ikke rødbeter i karri. Har du kokosmelk så er du berga ;-). Jeg er helt enig i at det er gøy å se hvor lenge man kan klare seg uten å handle, det er min favoritt geskjeft 😉 Det vises nok av og til på oppskriftene mine ja 😉

  3. Becca Alexandra: Det er jo veldig synd at du ikke gjør, men min erfaring (som bla, kokk, mat og helse lærer, kursholder og mamma) er at mye av det er rett og slett hvordan man tilbereder og kvaliteten på fisken som betyr svært mye. Og så må man tørre å smake på maten da ;-). Det er svært mange næringstoffer i fisk som man ikke finner i noen andre matvarer, derfor burde alle spise mer fisk en kjøtt :-). Men det var utrolig hyggelig av deg at du stakk innom og å legge igjen en lyd 🙂 Ha en strålende fin dag!

  4. Lisbeth Pedersen: Klart du kan ha andre krydder på, det er kun fantasien som begrenser oss. Man kan feks, bruke tika masala, korma, tacokrydder. og alle disse smakene blander man utrolig lett og billig selv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *