Dette er samme sjokoladekaken som jeg laget for litt siden, det som jeg har forandret på er at jeg har i en ss. cocosa og ½ ss fiber. Husk at dette gjør at kaken blir litt mer saftig. Jeg så på kakekrigen at en av deltakerne hadde bringebær i sjokoladekaken og dette kunne jeg ikke la være uprøvd. Det er utrolig godt, men veldig søtt.
Sjokoladekakebunn:
2 egg
2 1/2 dl sukker
4 1/2 dl mel (jeg brukte Toro sitt lyse mel siden jeg må ha den glutenfri)
1 1/2 -2 ss kakao
1 ts ekte vaniljepulver som kjøpes i helsekost (eller to ts vanlig vaniljepulver)
1 dl vann
3 ts bakepulver
150 smør smeltet
1 ss cocosa (kokosfett
½ ss fiberhusk
Pisk egg og sukker til det blir hvitt, ha så i vekselvis det tørre og det våte. Ha røren i en smurt form og sett den på nederste rille i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.
Fyll:
Jeg begynte å måle smør, melis og syltetøy, men jeg måtte ha litt mer av alt hele tiden derfor blir dette enda en ca. oppskrift.
Ca. 400 g smør
Ca. 1 pakke melis
Ca. 2 s dl bringebærsyltetøy
Det kan være en fordel å bruke smør som har vært fremme en stund.
Ha smør og melis i en mikser og la det gå til det blir hvitt, ha i syltetøyet og la mikseren gå til alt er godt blandet.
Del kaken i tre og fyll kaken, pynt med det du måtte ønske
Den ser kjempegod ut 🙂 Jeg har ikke kake her i dag, men kanskje fortjener jeg en bitteliten sjokoladebit, selv om jeg skal til tannlegen i morgen? 😀
Den var flott i fargen da 🙂 Frosne bringebær kunne gjort det mindre søtt 🙂 Og kake på kvinnedagen passer jo perfekt 🙂 Nyyyyt……den så lekkert god ut!
Min matgale verden: Det er helt sant, men jeg har så godt bringebærsyltetøy som jeg fikk av min snille gode nabo, og frosne bringebær hadde jeg ikke.
frodith: De er klart du fortjener det, her er et stort stykke til deg. Forsyn deg 😉
Den ser skikkelig god ut! Har ikke prøvd sjokoladekake med bringebær før, men det vil jeg gjøre:)
spisogspar: Tusen takk, kaken får en helt ny dimensjon