Jeg har lenge tenkt på å forsøke meg på hjemmelaget sjokoladepålegg, og det er jo nesten latterlig å kjøpe etter jeg ser hvor enkelt det det å lage selv. Skal sant sies så spiser jeg ikke sjokoladepålegg, men jeg hadde en plan og den får dere se i morgen. Gled dere.
Jeg laget sjokoladepålegg med:
75 g hasselnøtter (eller valnøtter de trenger du ikke ha i steikeovnen)(tåler man ikke nøtter kan man bruker pinjekjerner som ikke har noe med nøtter å gjøre)
1 plate med 70- 80 % mørk sjokolade (100 g)
25 g smør eller du kan bruke rapsolje eller kokosfett alt etter hva du foretrekker.
Nøttene has i en ildfast form i steikeovnen på 180 grader (valnøttene og pinjekjerne kan brukes på direkten). Når nøttene tas ut av ovnen har man klart litt hånddukspapir eller lignede for å ha nøttene på, brett papiret over og rulle frem og tilbake slik at mesteparten av skallet går av nøttene.
La nøttene ligge litt til avkjøling før man maler/knuser de i en foodprocessor eller en kvern.
I ment tar du smør i en panne og smelter det på forholdsvis svak varme, knekk sjokoladen i biter og ha de i smøret. La det smelte under omrøring, når massen er smeltet tar man i nøttene og blander alt godt sammen. Sjokoladepålegget er ferdig og klar til bruk. Enjoy!
Er den like søt og god som den man kjøper? Skal definitivt prøve denne ja
Ha en fin fredagskveld 
Åse Helen: Tja siden jeg ikke hat smakt det på lenge så vet jeg ikke. Men personlig syntes jeg den var nydelig. Eneste måte å finne ut av det på er å prøve
Gi meg en lyd da
Flink du er
Karina Larsen: Tusen takk snille deg