I går hadde jeg kokt torsk med smørdampete grønnsaker, og jeg har en tendens til å lager for mye mat siden øynene er mer sulten en magen. Da var det i grunnen bare til å finne på noe med resten av fisken, og slik ble det!
Ingrediensene jeg brukte:
Rester av fisk (og jeg hadde kokt torsk)
Saus:
1 løk
1 stykke blomkål
1 stykke aubergine
1 stykke brokkoli
1 stykke søt paprika
1 boks knuste tomater
litt av fiskekraften fra i går.
ca. 1/2 ts gurkemeie
litt chilipulver
Litt kraft fra fisk eller vann og buljong
litt pepper (smak så det ikke blir for mye)
salt om nødvendig
Jeg hadde litt fersk basilikum i men det kan sløyfes.
De røde kornene som ligger på fiskestykket er rosépepper som jeg rett og slett hadde på fisken for de tar seg flott ut på bilde 🙂 men de smaker faktisk veldig godt om du liker pepper, de er ikke så sterk.
Hvordan jeg laget saus med grønnsaker:
Jeg renset og delte alle grønnsakene i passe store biter, og hadde de i en litt vid panne der smøret var varmt, og deretter surret jeg grønnsakene. Så hadde jeg i de knuste tomatene, litt av fiskekraften og krydderne, og lot det koke i rundt 5 minutter.
Skulle jeg ikke tatt bilde hadde jeg nok bare hatt den renskede fisken i gryten, men skal jeg nå først friste dere så får jeg forøke å gjøre bildene tiltalende. Klarte jeg det?
Så smakte jeg til med krydrende og serverte uten verken poteter eller ris, men det kan du gjerne ha til.
Fisk er alltid godt! Og dette så jo virkelig godt ut.:)
Maren Helgemo: Tusen takk det var skikkelig snaddermiddag 🙂