700-800 g ferdige kokte kikerter (er i papp pakker eller hermetikk som kjøpes i vanlig butikk. Man kan også kjøpe tørket erter og legge i bløt og koke som vanlige erter)
8 dl vann
3 terninger buljong
1 pakke vårløk
3 gulerøtter
4 store skiver sellerirot
400-500 g pølse eller etter ønske (jeg brukte Bønes sin servelatpølse) Har du salt kjøtt vil dette bli en enda bedre suppe, men da kan det være lurt å bruke mindre buljong slik at den ikke blir for salt.
Rens og del grønnsakene i passe store biter(ikke for store), og ha de i en panne sammen med vann, buljong og erter, og la det hele få koke til grønnsakene er mør.
Del pølsene og ha de i suppen, og smak suppen til med salt og pepper.
Ja, kanskje skal jeg ha det en dag:)
God og mettende middag 🙂 Ikke dumt å integrere kikerter i “husmannskost” 🙂
Min matgale verden: Ja denne suppen blir man ikke sulten av etter en time 😉
Mariann Sæther Tokle: Den kan anbefales ja, enkel, sunn og billig mat 🙂