And i Portugal.

Categories Kalkun

Jeg er så heldig å ha veldig fantastiske venner som inviterte meg til huset i Portugal. Her er det helt fantastisk på alle måter. Det minste jeg kan gjøre igjen er å lage middag av og til. And er ikke det jeg har laget mest av, så da var det litt spennende.

Jeg er ikke sikker på hvor tung anden var, men jeg vil tro den var rundt 1.5 kg. Det var akkurat nok til tre personer, så man bør nok beregne rikelig når man skal beregne and til middag,

Jeg surret anden først litt på pannen sammen med løk og hvitløk, og deretter inn i steikepose. 

Ovnen stod på 110 grader, og anden sto på den temperaturen i rundt to timer.

Da tok jeg den ut av steikeposen og i en ildfast form. Jeg smurte den godt inn med honning, og et strø med salt før jeg puttet den nederst i ovnen, men nå med ovnen på 180 grader. Det var nødvendig å snu anden noen ganger slik at den ikke ble brent.

Det jeg burde ha gjort som jeg ikke gjorde, var å ha anden under grillen slik at skinnet ble sprøtt. Det anbefaler jeg å gjøre, for da blir skinnet mye bedre å spise. 

Anden fikk vile i ca. 15 minutter før den ble skjært opp. And kan man med fordel lage til på forhånd, og bare varme litt rett før servering.

 

 

Saus:

Jeg brukte samme pannen som jeg freste anden i, og hadde på rundt 2 dl vann og halsen og innmaten som var med anden.

Pluss

1 stor gulerot

1 buljongterning

1 chili

1 dl fløte

3 ss maizena

Kraften fra steikeposen

Og lit salt

Helt til slutt hadde jeg i kraften fra honningen, den var karamelisert og ga dermed sausen farge og god smak. 

Vi hadde ris, gulerot og brokkoli til.

2 kommentarer

2 thoughts on “And i Portugal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *