Kalkunfilet med “hot” salsasaus

Categories Kalkun

Bilde er tatt med nettbrette og det er jeg ikke flink nok å bruke, men man får en ide om hvordan det ser ut 🙂

 

“Hot” salsasaus

1 rød eller grønn chili
2 kinahvitløk
Ca. 2 cm med ingefær
1 løkpakke med vårløk
1 stangselleri
1 gulerot
1 boks knuste tomater
1 desj med soyasaus (husk at vanlig soyasaus ikke er glutenfri)
1 hønsebuljongterning
Salt
Pepper
1-2 ts sukker

Skrell og findel alle grønnsakene og surr de i litt smør og ha deretter i knuste tomater og buljong. La det hele få koke seg mørt, og bruk gjerne stavmikseren å mose alt slik at det blir som en saus. Men dette er ikke et ?must?.
Smak til med soyasaus, sukker, salt og pepper.
Siden sausen er så smakfull så hadde jeg kun salt, pepper og olje på potetene. Potetene bør vaskes godt om man ikke skreller de. Del de i båter og ha de i en ildfast form og hell olje over og strø på med salt og pepper. 
Sett formen så høyt oppe i ovnen som mulig og bruk gjerne grillelement og varmluft om du har det i ovnen. Det kan være lurt å vende potetene av og til slik at de ikke blir brent, men likevell brun.

Matbloggtoppen

4 kommentarer

4 thoughts on “Kalkunfilet med “hot” salsasaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *