Torsk med gurkemeie og ingefær

En smakfull  fiskemiddag. 
Til ca. 4 personer
500 g fersk torsk eller annen fisk
1 purreløk
2 gulerøtter og eventuelt andre grønnsaker som man ønsker
2 bokser kokosmelk
1 stykke ingefær rundt 1-2 cm
1 ts gurkemeie
1-2 ss salt
Pepper
Denne retten kan man enten lage i ovnen eller i en gryte. 
Rens og findel grønnsakene og surr dem litt i smør før man har de i en ildfast form.  Del fisken i serveringstykker og legg også disse i formen.  Bland kokosmelk, salt, pepper og gurkemeie og hell over fisken.  Sett den ildfaste formen nederst i oven på 180 grader,  bruk lokk eller aluminiumsfolie på formen. 
Det kan være lurt å ta ut formen to til tre ganger å vende litt på alt. La formen stå i ovnen i rundt 45 minutter eller til alt er gjennomvarmt og mørt. 
Lager man alt i en gryte, er det en fordel å ikke røre for mye etter man har hatt i fisken i slik at den ikke går i oppløsning. 

Matbloggtoppen

8 kommentarer
    1. Mange gode mat forslag du har..jeg har aldri brukt kokosmelk,men hører jo stadig om det, så får se å prøve ut det i mat snart, kanskje i denne retten 🙂 🙂

    2. passion4lifeandtravel: Takk 🙂 Da er vi to, for som du sikkert ser så er jeg en ivrig bruker av ingefær, gurkemeie og kokosmelk. Det er jo reine helsekosten 🙂

    3. sylvia: jeg har laget denne opp til flere ganger og har både hatt ris og poteter til. Personlig så er jeg et potetelskende menneske mer en ris. velg det du liker best. Ønsker deg lykke til og tusen takk for du spør. Det er bare å spørre i vei om hva det måtte være

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg