Denne er i grunnen en litt artig liten sak å lage, den kan også passe perfekt som klubbmat eller lunsjrett sammen for eksempel sammen med godt brød.
Jeg fikk inspirasjonen fra en kokebok jeg fikk fra min skjønne venninne Grethe til jul. Men jeg har endret en del av ingrediensene og fremgangsmåten i oppskriften. Retten er naturlig gluten og melkefri.
Kokeboken heter «wok» av Wendy Sweetser, fra exlibris om du ønsker å se originaloppskriften.
Til en person:
2 egg
½ ss vann
Salt
Pepper
Piskes eggene godt sammen og ha på en varm panne, pass på så omeletten ikke blir brent. Når omeletten er stivnet på ene siden har man et lokk eller en tallerken som legges opp på pannen, og deretter snur den rundt. Sett pannen på platen igjen og skyv omeletten forsiktig ned på pannen igjen slik at den blir steikt på begge sider.
1 ½ ss soyasaus
½ ss honning (ønsker man ikke å bruke honning kan man sikkert bruke et annet søtningsmiddel)
1 ss hvitvinseddik
1ss ketchup
Salt om det er nødvendig
½ gulerot
2 buketter med brokkoli
Et godt stykke rød paprika
5-6 sukkererter
Ha soyasaus, honning, eddik og ketchup i en gryte eller panne og la det få et lett oppkok under omrøring. Når sausen har kokt opp har man i grønnsakene som er skåret i staver/biter. Disse skal kun ha rundt et minutt eller to i pannen før de er ferdig.
Ha grønnsakene opp på omeletten og rull den sammen. Om man ønsker det, så skjærer man rullen opp i biter og danderes på tallerken.
Den lille skålen ved siden er resten av sausen som ble igjen.
#glutenfri #melkefri #middag #smårett # oppskrift
Det så godt ut. Må testes 😉
inmyheels: Takk, takk ja en ny opplevelse 🙂
Så spennande dette såg ut då. Må det vera heilt varmt når du serverar det?
Oldemorbloggen: Nei det tror jeg egentlig ikke, men jeg hadde den varm.
Å nam dette så godt ut c-:
CAMILLA: det var veldig godt og litt artig vri på omelett 🙂