Lammeskank med rødvin og bønnemos

Categories Kjøttretter

 

Tenk å komme hjem fra jobb å få så deilig mat, det er da man vet man er utrolig heldig som har møtt en fantastisk mann.

Til 4 personer

4 lammeskanker

2 laurbærblad

4 dl rødvin

1 løk i båter

2 hvitløk fedd

Bønnemos

2 sjalottløk hakket

2 hvitløk fedd hakket

2 bokser kokte hvitebønner

2 dl kylling buljong

1-2 ss sitronsaft

Saus:

Kraft fra kjøttet

2 ts timian, hakket

Maizena til jevning

1 ss smør

Brun lammeskankene og legg de i kjele med laurbærblad, vin, løk, og hvitløk og dekk med vann å la de koke over lav varme i ett par timer til kjøttet løsner.

Surr sjalottløk og den hakkete hvitløken, og bønner i litt smør(eller olje) og ha i kylling buljongen  Kok i 5 min og mos til en grov mos. Smak til med timian, salt og pepper og sitronsaft.

Sil kraften fra kjøttet over i en kjele, jevn den med Maizena og smak til med salt og pepper.

Pisk inn smør i sausen og server med kjøttet og bønnemosen.

 


#lammeskank #bønnemos #glutenfri #melkefri #oppskrift 

Matbloggtoppen

// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *