Jeg fant noe ferskt lammekjøtt med bein i fryseren, og jeg satte det på kok dagen før jeg skulle bruke det. Jeg hadde planer om å lage frikasse men ombestemte meg underveis, slik at det ble suppe i stedet. Og det må jeg bare få si, DENNE er en av de beste suppene jeg har spist på evig lenge, så har du for eksempel noe ferskt fårikålkjøtt i fryseren så ikke stuss på å forsøke denne.
Til 4 personer:
Rundt 200 g kokt og renset fårekjøtt
8 dl kraft fra det kokte fårekjøttet
2- 4 fedd hvitløk
8 sjalottløk eventuelt tilsvarende av annen løk
2 store gulerøtter
300 gram sellerirot
200 g grønne frosne/hermetiserte erter
2 buljongterninger
4 ts curry
Salt
Pepper
Kok og rens kjøttet og grønnsakene del i biter å ha alt i kraften og ha i erter, krydder, buljong og litt salt og la alt få koke i 10- 15 minutter. Smak til med eventuelt mer krydder og salt.
#oppskrifter #suppe #lam #glutenfri #melkefri # curry
// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>
Jeg har mye rester fre ett stekt lammelår i fryseren, tror du d kan brukes? Kraft har jeg i fryseren , riktig nok fra okse, men det funker sikkert ?
morsinunge: Klart du bruke lammelår og kraften fra okse. Det er jo en super måte å få brukt rester på 🙂
suppe er digg 😀
Marlene Nilsen: Yes 🙂