God riskrem fortrinnsvis med skollede mandler og Appelsinsirup

Categories Søte gleder

Denne riskremen med appelsinsirup har jeg fått fra en matelskende venn. Den smakte vidunderlig?

Riskrem

Ferdig kokt og avkjølt risgrøt. For å beregne dessert til 4 personer vil det være passe å lage ca. 2 porsjoner grøt, siden det er dessert og ikke middag.

Pisk kremfløte med sukker. Bland fløte og grøt og riskremen er ferdig. Ønsker man å ha hakkede mandler i, så gjør man følgende:

Hvordan skoller man mandler?

Kok opp vann og ha mandlene i og tell til ti. Ta de ut og legg de i kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle og «gnikk» godt. Da skal skallet løsne omtrent av seg selv. For at mandlene skal bli helt tørr og god kan det være en fordel å la de tørke litt før man hakker de.  

Appelsinsirup

1/2 l appelsinjuice (best om den er egen presset men går fint fra kartong

også)

250 Sukker

1 vanilje stang

1 ts sambal oelek ( chilli saus/pasta)

 

Kok appelsinjuice, sukker, vaniljefrø, sambal oelek til en tynn sirup

Server og nyt

# Appelsinsirup #riskrem #skolledemandler


Matbloggtoppen

// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>

9 kommentarer

9 thoughts on “God riskrem fortrinnsvis med skollede mandler og Appelsinsirup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *