Sitromasj kake

Sitromasj kake (etter familieråd ble det navnet på kaken)

Kaken er baturlig glutenfri. 

Bunn:

3 eggehviter

1 ½ dl sukker

1 pakke kokos

Stivpisk eggehvite og sukker, velt så forsiktig i kokosen. Ha det i en smurt form og steik den på 180 grader i rundt 15 minutter. Avkjøl den.

Fromasj:

3 eggeplommer

1 ½ dl sukker

Saft og skall av 1 sitron

6 plater gelatin

2 ½ dl fløte eller soyafløte (jeg laget med soyafløte)

Legg gelatin i vann i rundt 5 minutter før den smeltes opp i litt vann i en panne.

Pisk kremen stiv. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rasp skallet av sitronen og press saften av den. Bland så sammen den piskede fløten, eggedosisen, saften og skallet av sitronen og til slutt har man i den smeltede gelatinen.

Ha blandingen opp på kokosbunnen.

Gele:

1 dl lime saft

1 dl sitronsaft

1 dl vann

Ca. 4 ss sukker

6 pl gelatin

Legg gelatin til bløt i kaldt vann i rundt 5 minutter. Press saften av lime og sitron , sil den, og ha det i en panne sammen med sukker og gelatin. Når den begynner å stivne så har man den opp på fromasjen og lar den stivne. Pynt gjerne med bær eller annet.

 

Matbloggtoppen

// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg