Sitromasj kake (etter familieråd ble det navnet på kaken)
Kaken er baturlig glutenfri.
Bunn:
3 eggehviter
1 ½ dl sukker
1 pakke kokos
Stivpisk eggehvite og sukker, velt så forsiktig i kokosen. Ha det i en smurt form og steik den på 180 grader i rundt 15 minutter. Avkjøl den.
Fromasj:
3 eggeplommer
1 ½ dl sukker
Saft og skall av 1 sitron
6 plater gelatin
2 ½ dl fløte eller soyafløte (jeg laget med soyafløte)
Legg gelatin i vann i rundt 5 minutter før den smeltes opp i litt vann i en panne.
Pisk kremen stiv. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rasp skallet av sitronen og press saften av den. Bland så sammen den piskede fløten, eggedosisen, saften og skallet av sitronen og til slutt har man i den smeltede gelatinen.
Ha blandingen opp på kokosbunnen.
Gele:
1 dl lime saft
1 dl sitronsaft
1 dl vann
Ca. 4 ss sukker
6 pl gelatin
Legg gelatin til bløt i kaldt vann i rundt 5 minutter. Press saften av lime og sitron , sil den, og ha det i en panne sammen med sukker og gelatin. Når den begynner å stivne så har man den opp på fromasjen og lar den stivne. Pynt gjerne med bær eller annet.
// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>
nom nom nom
Oskar: Takk Oskar kjekt du likete den 🙂