Gryte med kjøttdeig, rødkål og kikerter

Categories Retter med kjøttdeig

 

Rødkål har en nydelig farge og er derfor flott å ha i maten. I disse juletider kan det jo være at man kjøper rødkål og sitter igjen med en rest, så her har du et eksempel på hvordan den kan brukes.

Til 4 personer

1 pakke kjøttdeig (400g siden kikertene er svært mye mat i, men ønsker du mer kjøttdeig så kjør på)

2 bokser kikerter (jeg hadde ferdig bløtt og kokte kikerter i fryseren som jeg brukte)

1-1/2 bokser tomater (400g)

1 boks kokosmelk (400 ml)

1 chili

1 stor løk

1 kinahvitløk eller to fedd hvitløk

1 stykke ingefær ca. 1 cm.(ingefær varierer veldig i størrelse, derfor er det ikke lett å si nøyaktig mål. Så her kan man ta i mye om man liker den smaken).

2 terninger kjøttbuljong

1 ts paprikapulver

Salt og pepper

Rens og del løk, chili og ingefær og ha alt på en varm panne sammen med kjøttdeigen og steik alt. Når kjøttdeigen er ferdig steikt har man på tomatene, kokosmelken, finsnittet kål og kikertene (om det er vann på kikertene så tøm det av før du har de i gryten). Ha også i buljongen det kan være lurt og smuldret den litt opp før den has i gryten.

Smak til med paprikapulver, salt og pepper. Når kålen er kokt er maten ferdig.

Denne gangen forsøkte jeg å ta bilde med nettbrette siden kamerate streiker, men jeg har vist ikke fått teken på det enda. 

#kikkerter #rødkål #kokosmelk #glutenfri #melkefri 

 

Matbloggtoppen

// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>

4 kommentarer

4 thoughts on “Gryte med kjøttdeig, rødkål og kikerter

  1. RisRosOgKlaging: Tusen takk for omtanken, det varmer. Jeg har det veldig bra, bare litt travel. Men nå fortet jeg meg å legge ut så du ble glad 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *