Hysesuppe med røde linser

Categories Supper

 

Jeg tar nesten alltid vare på rester, nesten uansett hvor lite det er. Og da må man av og til huske å sjekke hva man har i fryseren uten kan det bli ganske fullt. Jeg hadde kokt hyse og ferdig kokte røde linser, og viste at i fryseren hadde jeg litt hakkede tomater. Og vips så var maten klar J

4 personer

4 dl ferdig kokte linser

2 bokser hakkede tomater

Litt vann (Det holder å skylle ut av boksene)

Ca. 400 hyse eller annen fisk

1 pakke vårløk (150g)

1 kinahvitløk

Ingefær om man ønsker (Den ble gjerne litt dominerende, så elsker du ikke ingefær som meg, kutter du den ut)

2 terninger med fiskebuljong

Salt og pepper

Eventuelt litt sukker (noe tomat boks merker er veldig sur og da må man gjerne ha i litt sukker. Min erfaring er at økologiske er best)

Rens og del løk og(eventuelt ingefær) ha den opp i en gryte sammen med  tomatene. Ha i buljong, linsene og fisken og la alt få koke sammen i rundt 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og skulle suppen være alt for tykk så har man i litt mere vann.  

 

#middag #suppe #fisk
 

Matbloggtoppen

// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>

6 kommentarer

6 thoughts on “Hysesuppe med røde linser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *