Dette har jeg rett og slett ikke ord for, det er nesten med ærefrykt at jeg spiser så god mat. Jeg var virkelig heldig og fikk kjøpt denne nydelige fileten av en jeg jobber med.
Jeg rundsteikte fileten på en god og varm steikepanne med smør. Den ble lagt i en ildfast form og jeg gnidde den godt inn med viltkrydder og der lå den rundt 15 minutter og hvilte seg.
Jeg satte et steiketermometer mitt i fileten, og satte den mitt i ovnen på 220 grader i rundt 15 minutter denne gangen.
Og denne gangen hvilte den i rundt 30 minutter på disken.
Dette gjentok jeg en gang til.
Kjøttet var nokså rød, men jeg skar av de stykkene vi skulle spise og la de 10 sekund på hver side i en god varm steikepanne. Kjøttet var saftig, nydelig på smak og så mørt at man kunne skjære det med skje.
Resten av kjøttet ble lagt i kjøleskapet og vi spiste det til middag dagen etter. Da hadde jeg en god og varm panne og hadde de ca. 1 minutt på hver side.
Jeg hadde sjysaus, wokkete gulerøtter, brokkoli, paprika og squash, rotmos av poteter og sellerirot, tyttebærsyltetøy og en ekte baron til.
Sjysaus
1 dl Kraft fra fileten
1 dl kraft fra fryseren
1 dl fløte
½ ss maizena
Salt og pepper
Sukkerkulør
Her er Baronen! Gjerne ikke det du hadde trodd, men dette er min absolutte yndlingsvin.
Indrefilet er godt : ) Ha en fin Søndag! : )
deterbloggen: Takk det samme
Naaam dette så virkelig godt ut
har aldri smakt hjortekjøtt.
Lisbeth Pedersen: Oj da har du gått glipp av noe utrolig godt. Synd jeg ikke er i Bergen for tiden, ellers hadde jeg invitert deg på middag for dette bør alle ha spist minst en gang i sitt liv:-)
Ååå da MÅ du komme til Bergen :))
Lisbeth Pedersen: Enig med deg.Ja det er mange grunner til at jeg heller ville vært i Bergen :-))
Jeg hadde nok ikke vågd å tilberede dette selv. Kanskje det er noen restauranter i Bergen som har dette på menyen. Da må jeg teste dette neste gang vi er ute og spiser
Lisbeth Pedersen: Det vil jeg tro at de har på denne tiden av året. Forsøk Hanna på Høyden hun har mye kortreist lokal og nydelig mat
Gid alle var så mette som meg, pleide min mormor å si….ser herlig ut….:-)
Ok, henne har jeg hørt om, men aldri vært der
Takk for tipset
Lisbeth Pedersen: Bare hyggelig. Men det er utrolig lett å lage det selv, som du ser på bloggen:-) Jeg steiker alltid biff slik, det blir nydelig.
deveny: He he klok mormor du hadde, takk forresten :-)))
Det må vi prøve høres veldig deilig ut og en Baron har eg alltid på lur……..
Anita Christensen: Dette har vel du laget mange gager Anita og jeg vet du deler min lidenskap for Baroner