600 g sellerirot eller 300g selleri og 300 g poteter
8 dl vann eller man kan bytte ut litt av vannet med melk eller fløte
2 grønnsakterninger
1 løk
Salt
Pepper
Gressløk om man har (det setter jo en liten farge på suppen)
Rens og finhakk løken og surr den i pannen, ha i vann, buljong og renset og delt selleri/poteter. La den koke i rundt 15-20 minutter alt etter som hvor store bitene er. Bruk stavmikser å jevne suppen med. Ønsker man å ha i melk eller fløte har man i det og til slutt findelt gressløk. Det blir veldig sellerismak når man ikke har i verken poteter eller melk/fløte, men jeg synes det er veldig godt med selleri.
Jeg hadde nylagett glutefritt knekkebrød til 🙂
så herlig ut, nydelig med suppe på denne årstiden 😉
Enig med damen over. Suppe er spesielt godt nå på denne årstiden
matgladilavkarbo: Takk det er sant.Og så er det noe med selleri som for meg personlig ikke har vært brukt så mye før de seinere år, selv om det har vært i det Norske kostholdet lenge.Men nå brukes den plutselig til noe annet en til kraft 🙂
Siv Svanem: Takk det varmer :-))))