Kylling, råsteikte poteter og en saus med rødvin i


Selv om jeg begynner å bli voksen, er jeg fortsattså  heldig å få bli kjent med kjekke mennesker. Og den beste måten å bli bedre kjent er gjerne å spise et godt måltid sammen. 

 

Saus med rødvin

1 løk

100 g tomater

2 ½ dl fløte

Ca. 2 dl rødvin

Steikesjy som man får etter å ha steikt kyllingen

Salt

Pepper

Ønsker man en fyldigere saus, kan man tilsette litt maizena, men det følte jeg ikke var nødvendig.

Rens løken og del tomatene i biter. Ha løken først på pannen så den blir blank, før man tar på tomatene og lar også disse få litt varme. Ha på fløte og rødvin og la alt få koke sammen, gjerne med litt salt og pepper. Når sausen har fått småputret i rundt 15 minutter, bruker man stavmikser for å jevne sausen (har man ikke stavmikser, kan man la det være som den er, da blir det biter av løk og tomat i).

Så ble kyllingen steikt. jeg hadde den i sausen og kokte ut pannen med litt vann og hadde også dette i sausen.

 

Råsteikte poteter

 

Regn litt rikelig med poteter, for dette er momsemat J

2-4 poteter pr. person, litt avhengig av hvor store potetene er

Olje

Chili

Hvitløk

Salt

Pepper

Og så hadde jeg litt allkrydder på til slutt, siden jeg ikke syntes det var nok smak på de ferdigsteikte potetene.

Jeg hadde wokkede gulerøtter og brokkoli til.

4 kommentarer

Siste innlegg