Søtpotet kommer fra sør Amerika og er full av betakaroten (omdannes til vitamin A), den er ikke i familie med poteten. Den typen som selges mest her i Norge er Orange, men den finnes i mange varianter.
Utrolig god og smakfull grønnsak som piffer opp maten etter min mening. Den milde fine smaken kan vel sammenlignes med gulerot og kålrabi et sted, så ikke vær redd for å forsøke den.
Den finnes også i mange størrelser, personlig kjøper jeg de små siden det stort sett bare er meg som spiser. Men er man mange i en husholdning, ville jeg valgt de store, da går det mindre bort i svinn.
Under er noen få retter jeg har hatt søtpoteter til eller i, men det finnes mange flere på bloggen så bare begynne å leite
Tai marinert svineribbe, som ligger under kjøttretter: http://morsmiddag.blogg.no/1357058542_thaimarinert_svinerib.html.
Søtpotetsuppe, som ligger under suppe: http://morsmiddag.blogg.no/1359913905_stpotetsuppe_med_chil.html
Kylling med søtpotetmos, ligger under kylling:: http://morsmiddag.blogg.no/1344971242_kyling_med_stpotetblo.html
Grillsalat, som ligger under salater: http://morsmiddag.blogg.no/1338229670_grillsalat_med_stpote.html
Søtpoteten kan blant annet kokes, steikes, friteres, moses eller brukes i salater.
.
Se gjerne på http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=Content_6140&Main_4489=6177:0:10,2691&Content_6140=6178:0:10,2909 her er en video også.
Hei. Takk for din oppskrift på søtpotetpurè som jeg prøvde i dag. Veldig god!
Anonym: Det var veldig kjekt med en slik tilbakemelding, tusen takk