‘Hotte’ reker i olje

Min gode venn og nabo Bjørg er en kløpper til å lage mat, og dette er hennes oppskrift på ‘hotte’ reker! Dette er en enkel og knallgod rett i seg selv, eller for eksempel på koldtbord eller tapas.

Hun bruker alltid reker hun piller selv, for det blir aller best, men denne gangen brukte jeg reker i lake. Det viktigeste om man bruker reker i lake, er å tørke de svært godt før man har de i den varme oljen, ellers begynner oljen å sprute utover, noe som kan være farlig.

Dette er en ca.oppskrift:

1/2 kg pillede reker

2 hele chili

Ca. 1 ts chilipulver

2 kinahvitløk

2-3 dl olje

Man trenger ikke så mye olje, for den skal ikke dekke rekene, men det må være nok til at man kan dyppe brød i oljen.

Rens rekene eller tøm av laken og tørk de godt, om man bruker reker i lake.

Varm opp oljen og ha i finhakket hvitløk og chili, ha så umidelbart litt og litt reker i. Tar man alt i på en gang, blir oljen for avkjølt og rekene blir kokt. Når alle rekene er i oljen, tar man det hele bort fra platen. Denne retten kan serveres både varm og kald. Server med brød til. 

 

 

 

 

 

15 kommentarer

Siste innlegg