‘Hotte’ reker i olje

Categories Tapas

Min gode venn og nabo Bjørg er en kløpper til å lage mat, og dette er hennes oppskrift på ‘hotte’ reker! Dette er en enkel og knallgod rett i seg selv, eller for eksempel på koldtbord eller tapas.

Hun bruker alltid reker hun piller selv, for det blir aller best, men denne gangen brukte jeg reker i lake. Det viktigeste om man bruker reker i lake, er å tørke de svært godt før man har de i den varme oljen, ellers begynner oljen å sprute utover, noe som kan være farlig.

Dette er en ca.oppskrift:

1/2 kg pillede reker

2 hele chili

Ca. 1 ts chilipulver

2 kinahvitløk

2-3 dl olje

Man trenger ikke så mye olje, for den skal ikke dekke rekene, men det må være nok til at man kan dyppe brød i oljen.

Rens rekene eller tøm av laken og tørk de godt, om man bruker reker i lake.

Varm opp oljen og ha i finhakket hvitløk og chili, ha så umidelbart litt og litt reker i. Tar man alt i på en gang, blir oljen for avkjølt og rekene blir kokt. Når alle rekene er i oljen, tar man det hele bort fra platen. Denne retten kan serveres både varm og kald. Server med brød til. 

 

 

 

 

 

15 kommentarer

15 thoughts on “‘Hotte’ reker i olje

  1. Eg laga kjøttbollene, asparges med laks, lefsa med kylling og pesto. pesto og rekene. Alt var godt, rekene og aspargesen var aller best. Eg har bilde av det på bloggen min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *