Knutekålstuing med persille og lammekoteletter

Categories Kjøttretter

Knutekål er en grønnsak jeg ble kjent med da jeg bodde i København. Der kalte de den glasskål, og det kommer kanskje av at den blir nesten gjennomsiktig når den blir kokt.

Knutekål har en mild, fin smak som kan sammenlignes med kålrabi, men den har mye lavere innhold av karbohydrater (lav GI) enn kålrabi. Da jeg var på gårdsbutikken på Stend så fant jeg økologisk knutekål og den måtte jeg bare ha. Og hun som stod i butikken fortalte at hun brukte å lage til stuing med masse persille i, så dette var hennes idé.


Hvit knutekål

 

1-2 knutekål som renses og deles i biter og kokes med litt vann.

Lag en hvit saus av

1 stor bunt med persille

4dl vann som kålen er kokt i og 1 dl fløte, eller bruk bare melk (ved melkeallergi, bruk soyafløte/rismelk)

2 strøkne ss med maizena eller 2 ts johanneskjernemel (sistnevnte påvirker blodsukkeret i liten grad, se for øvrig under glutenfritt mel på bloggen min).

1 buljongterning

Salt og pepper

Ha væsken, melet og buljongen i en gryte og kok det opp under omrøring. Hakk persillen og la den få koke med i sausen og smak til med salt og pepper. Ha i knutekålen og la alt få kose seg sammen i noen minutter.

Kotelettene kan steikes på pannen eller i steikeovnen, og denne gangen krydret jeg de bare med salt og pepper sånn at persillen i stuingen fikk komme til sin rett.

Jeg steikte også litt kantarell og tomater til, men man bruker det man liker og har i kjøleskapet.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *