Jeg var på grilling hos en veldig god venninne oghun hadde laget utrolig mye god mat
Hun hadde laget grillspyd med:
Kyllingbiter
Biffkjøtt
Lammepølse
Sopp
Paprika
Squash
Hun hadde drysset på et urtekrydder som jeg ikke har sett før
Salat av:
Brokkoli
Løk
Rosiner
pinjekjerner
Rømme
Majones
Sukrinmelis
Rens og del grønnsakene i forholdsvis små biter. Ha
i rømme, majones og melis sukrin (sukrin kan sløyfes). Istedet for sukrinmelis kan en ta 1 ts sukker. Ha i rosiner og pinjekjerner. Og man har en nydelig salat til grillmat.
Steikte poteter med grovsalt og urtekrydder
Hun har delt små poteter, og lagt de i en ildfast form med olje og grovt salt over.
Sett i steikeovnen på ca. 200 grader i 30-40
minutter eller til potetene er blitt myke.
Tzatsiki
3 dl
yoghurt naturell (matyougurt)
1 stk
slangeagurk
2 fedd
hvitløk
1 ss
olivenolje
½ ts
pepper
½ ts
salt
Rasp agurken på et rivjern og press av vannet i en sikt eller lignende. Ha det i
yoghurten og tilsett renset og presset hvitløk, salt og pepper. Ha olivenolje i til sist.
Det er en fordel å la den stå noen timer før bruk så smaken får sette seg, og rør om før
servering.
Kryddersmør til potetene oggrillspydene:
Setersmør, hvitløksfedd
og urtekrydder som er blandet godt sammen og har fått stått en stund.
Og en grønn salat
mye god mat
Ser herlig ut!
hannelj: Det var så utrolig godt og det beste er at jeg kunne sette meg til duk å dekket bord for en gang skyld
mathildetia: Du kan tro jeg var mett i laaaannngg tid etter på hehe.
skjønner jeg!