Grillspyd med mye godt til

Jeg var på grilling hos en veldig god venninne oghun hadde laget utrolig mye god mat

 

Hun hadde laget grillspyd med:

Kyllingbiter

 Biffkjøtt

Lammepølse 

Sopp

 Paprika

  Squash

 Hun hadde drysset på et urtekrydder som jeg ikke har sett før

 

 

Salat av:

 Brokkoli

Løk

 Rosiner

pinjekjerner

Rømme

Majones

 Sukrinmelis

 Rens og del grønnsakene i forholdsvis små biter. Ha

i rømme, majones og melis sukrin (sukrin kan sløyfes). Istedet for sukrinmelis kan en ta 1 ts sukker. Ha i rosiner og pinjekjerner. Og man har en nydelig salat til grillmat.

 
 

Steikte poteter med grovsalt og urtekrydder

Hun har delt små poteter, og  lagt de i en ildfast form med olje og  grovt salt over.

 Sett i steikeovnen på ca. 200 grader i 30-40

 minutter eller til potetene er blitt myke.

 
 

Tzatsiki

3 dl

yoghurt naturell (matyougurt)

1 stk

slangeagurk

2 fedd

hvitløk

1 ss

olivenolje

½ ts

pepper

½ ts

salt

Rasp agurken på et rivjern og press av vannet i en sikt eller lignende. Ha det i

yoghurten og tilsett renset og presset hvitløk, salt og pepper. Ha olivenolje i til sist.

Det er en fordel å la den stå noen timer før bruk så smaken får sette seg, og rør om før

servering.

 

Kryddersmør til potetene oggrillspydene:

 

Setersmør, hvitløksfedd

og urtekrydder som er blandet godt sammen og har fått stått en stund.

 

 

 

 

Og en grønn salat
 


 

 

5 kommentarer

Siste innlegg