Pølser med røde linser og grønnsaker

Categories Pølseretter

Da har jeg vært på tur med bare tynne folk i Tjukkasgjengen, en landsomfattende turgruppe. https://www.facebook.com/Tjukkasgjengen om man skulle ville være med.

Avdeling Bergen https://www.facebook.com/groups/295513573838361/. Og gutter, det er nesten bare flotte unge jenter der, så sleng dere med!

Uansett må man ha mat og da blir det som oftest når man ikke har planlagt veldig godt hva man skal ha til middag; man endevender kjøleskapet på leiting etter noe spisende. Og siden noen av grønnsakene i mitt kjøleskap var blitt såpass ’tilårskomne’ at det var på høy tid å få spist dem opp, så ble disse min grønnsaksblanding til dagens middag. Men uansett hvilke grønnsaker man bruker så blir maten god, så kjør på og forsøk deg fram.

Til en person

Ca. 1 dl linser. (Kok etter pakkens deklarasjon, dvs. rundt 10 minutter med salt i).

Et stykke blomkål som jeg delte i forholdsvis små biter sammen med linsene

——-

Tre pølser

½ kinahvitløk (hel hvitløk, men bruk gjerne 2-3 fedd i stedet for, eller kutt den ut)

Ca. 2 cm med ingefær

1 stykke purreløk

Et stykke squash

Litt salt og pepper

Rens og del ingefær og løk og surr de på pannen sammen med pølsene (man trenger ikke å steike grønnsakene og pølsen, men det gir bedre smak. Og hadde min kokkelærer sett hva jeg skriver nå, så hadde jeg vel fått en kjevle i hodet, hehe).

Når linsene er ferdigkokte, blander man de sammen med grønnsakene og pølsene og smaker til med litt salt og pepper.

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20042030)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>t
// ]]>

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *