Skinke med koriandersaus

Categories Kjøttretter

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18221072)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

Det må være mange år siden sist jeg laget skinkesteik. Det er veldig billig mat, så selv om ikke skinkesteik står øverst på min favorittrettliste, er det greitt til en forandring. Koriander, derimot, er en krydderurt jeg setter stor pris på, så da ble det “prikken over retten” med koriandersaus.

Jeg kjøpte en ferdig kokt skinkesteik og den kan man servere kald eller varm. Ønsker man den varm, så skjærer man den opp og legger den enten i en ildfast form eller i folie, med skyen som er i skinkeposen.

Beregn mellom 150- 200 g pr. person med ferdig kokt skinke.

Koriandersaus

Ca. 25 g smør

3 dl vann

1 dl fløte

2 potter med fersk koriander

1 ss maizena

1 grønnsaks-/kjøttbuljong

½ liten ts pepper

Kraften som skinken er varmet i

Eventuelt salt

Hakk korianderen og surr den i smeltet smør. Ta pannen av platen og ha i væsken, maizena, buljong og pepper og la det få et oppkok. Ha i kraften fra skinken og smak til om det behøves salt og eventuelt mer pepper. Blir sausen for tynn, rører man ut litt maizena i litt vann og heller over. Blir sausen derimot for tykk, så tar man i mer væske. Skulle sausen bli for salt, så hjelper det veldig å ha i mer fløte.

Jeg serverte med kokte poteter, surrede tomater, asparges og brokkoli.

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *